I det fynske folks tjeneste

Fynboerne raser over den nye transportminister

Ole Birk Olesen vil ikke give fynboerne det tredje spor på motorvejen, da han ”blot er transportminister”. Det svar er fynboerne ikke tilfredse med.

00:20

Bilisterne må nøjes med to spor på den vestfynske motorvej. Det forklarede den nye transportminister, Ole Birk Olesen (LA), onsdag til TV 2/FYN, til trods for at ministeren har arbejdet for en udvidelse af den vestfynske motorvej.

- Det er jo ikke op til mig at afgøre. Jeg er jo blot transportminister, sagde Ole Birk Olesen og henviste til, at det kræver 90 mandater at få opbakning til at gennemføre en udvidelse af motorvejen hen over Fyn.

Udmeldingen fik mange fynboer til tasterne onsdag aften. På TV 2/FYNs Facebook-side giver mange fynboer udtryk for deres utilfredshed med ministeren.

- Ej, ved du nu, hvad, hr. minister? Nu må du se at få spændt hjelmen og komme i gang, skriver Lisbeth Højmark Christensen.

- Jeg er jo kun minister, så jeg bestemmer ikke noget. Den lader vi lige stå, skriver Heinz Birger Hansen.

Jens Kristian Corfitzen opfordrer de fynske politikere til at råbe op.

- Fynske politikere, nu må I simpelthen stå sammen. Det er utilstedeligt, hvis I ikke i fællesskab trækker denne hjem til Fyn, skriver han.

Læs også Ole Birk Olesen vil ikke tage stilling til den fynske motorvej: - Jeg er blot transportminister

Onsdag var transportministeren i folketingssalen for at svare på spørgsmål fra blandt andre Erik Christensen (S), der også ønsker, at nødsporet mellem Nørre Aaby og Odense tages i brug.

- Bare de dog kunne være ærlige og sige tingene, som de er uden omsvøb, skriver Finn Lindebo Leth.

Transportministerens udmelding på TV 2/FYN kommer blot en uge efter, at ældreminister Thyra Frank (LA) fortalte, at hun ikke havde ansvaret for de ældre. Ansvaret lå hos kommunerne, og det har også fanget mange af de fynske læseres opmærksomhed.

- En ældreminister, der ikke vil tage ansvar for de ældre, og en transportminister, der ikke vil tage ansvar for, om de fynske motorveje skal have et tredje spor, skriver Pia Britt Poulsen.

- Thyra Frank vil ikke deltage i møder fra ældre, og den her klovn kan ikke tage stilling til vejnettet, tilføjer Eva Brandt.

- Der er jo ingen i Liberal Alliance, der har forstand eller format til at være minister for noget som helst.

Der er dog også forståelse i Facebook-debatten for, at transportministeren ikke bare kan gøre, hvad han vil, fordi han er blevet minister.

- Ole har jo ret i det, han siger. Ministeren for et bestemt område – fx trafik – har blot det politiske ansvar for, at Folketingets regler bliver gennemført på det pågældende område, skriver Alexander Stangeby Huess.

- Kan man ikke tælle til 90, så kan man ikke gøre ret meget. Trekantsområdet er nok også en anelse mere presserende, tilføjer Claus Sigurd Lykke.

Ifølge transportministeren vil det koste 227 millioner kroner at klargøre nødsporet til et tredje spor, og pengene findes ikke endnu.

Læs også Ny jernbane: Slingrekurs skaber vrede på Vestfyn

- Der er ingen tvivl om, at motorvejen over Vestfyn er trafikalt belastet, men det er jo ikke kun på den fynske motorvej, at vognmænd kan lave beregninger på, hvor meget de vil spare, hvis trafikken flød bedre, siger Ole Birk Olesen.

- Løsninger på den fynske motorvej skal igangsættes på et tidspunkt, hvor der er penge til det, siger ministeren.