I det fynske folks tjeneste

"Jeg er blot transportminister": - Han har intet at gøre i den stol

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er ikke sin stol værdig mener næstformand i Dansk Byggeri. Også Kertemindes borgmester Hans Luunbjerg (V) er harm over transportministerens udtalelse om den fynske motorvej.

00:05

Ole Birk Olesens (LA) udtalelser onsdag aften vækker vrede på Fyn.

- Det er jo ikke op til mig at afgøre. Jeg er blot transportminister. 

Sådan lød det i går, da TV 2/FYN interviewede den nye transportminister Ole Birk Olesen (LA) om muligheden for at gøre nødsporet på den fynske motorvej til et midlertidigt og alternativt tredje spor over Vestfyn.

Læs også Ole Birk Olesen vil ikke tage stilling til den fynske motorvej: - Jeg er blot transportminister

Ministerens kommentar har i dag resulteret i vrede fynske reaktioner. Blandt andet i Kerteminde.

- Er der ikke den kvalitet i at være transportminister, at man kan tage beslutninger, hvad er det så værd, spørger borgmester i Kerteminde Kommune, Hans Luunbjerg (V).

Venstres Jane Heitmann medgiver, at ministeren kunne have formuleret sig anderledes, men hun bakker dog op om hans pointe.

- Udvidelsen af den fynske motorvej - hvad enten det er nødsporsløsning eller en decideret sekssporsmotorvej - er et fælles politisk ansvar. Og jeg deler ministerens pointe med, at det kræver 90 mandater at finde finansieringen, og at han ikke kan gøre det alene. I Venstre har vi fortsat et meget stærkt fokus på det slutmål at udvide motorvejen, men finansieringen skal selvfølgelig findes først, siger hun til TV 2/FYN.

Forundret politisk redaktør

Læs også Fynboerne raser over den nye transportminister

Næstformand i Dansk Byggeri Claus Larsen er en af de fynboer, der kæmper for et ekstra spor på den fynske motorvej. Byggebranchens biler bruger nemlig rigtig mange timer på strækningen over Fyn. 

Derfor blev han ligesom borgmesteren i Kerteminde overrasket, da transportministeren i går afviste, at han som minister kan komme bilisterne til undsætning og tilbyde et ekstra spor.

- Det er jo en minister både uden visioner og ambitioner. Han har jo intet at gøre i den stol efter min opfattelse - det, vi har brug for på Fyn, er det tredje spor, og det er nu, fortæller Claus Larsen.

TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch, synger i samme kor som borgmester Hans Luunbjerg og Claus Larsen.

- Jeg undrede mig også, da jeg hørte udtalelsen i går. Selvfølgelig er det noget, han kan forholde sig til som minister. Det er ikke mange uger siden, at hans forgænger i embedet Hans Christian Schmidt havde indflydelse på, om  nødsporet skulle inddrages på den fynske motorvej. Det har hans efterfølger så åbenbart ikke. Det er en meget meget mærkelig udtalelse, fortæller Jesper Buch.

04:51

Du kan se hele Jesper Buchs vurdering af ministerens udtalelse her.

Luk video

TV 2/FYN blev torsdag stillet en skriftlig udtalelse fra transportministeriet i udsigt. Den har vi endnu ikke fået.

Til gengæld skriver Ole Birk Olesen på sin Facebook, at "man må ikke fortælle, at regeringen i foråret vil finde mange milliarder til nye vejinvesteringer, at regeringen til den tid vil tage stilling til, hvilke konkrete vejprojekter pengene skal bevilges til, og at man derfor ikke lige nu kan sige, om og hvor mange penge det vil kaste af sig til den fynske motorvej, fordi man jo blot er transportminister og hverken er hele regeringen eller 90 mandater i Folketinget.

Siger man det alligevel, så er man ikke fin på Fyn ;-)

Men jeg vil altså rigtigt gerne være med til at udvide den vestfynske motorvej! Behovet er der helt klart. Til foråret ved vi, hvor mange penge regeringen kan finde til vejinvesteringer. Derefter går forhandlingerne med Folketingets partier i gang".