I det fynske folks tjeneste

Lavere brotakster: Regionspolitikere tøver

Regionspolitikere på begge fløje vil ikke uden videre give deres opbakning til et nationalt forsøg på at få sænket taksterne på Storebæltsbroen.

Fynsk Erhverv er ved at nedsætte en national Storebæltkomité, der skal arbejde for lavere brotakster; men flere politikere i Udvalget for Regional Udvikling i Syddanmark vil ikke uden videre støtte op om komitéen, skriver Fyens Stiftstidende.

- Der er ingen tvivl om, at lavere brotakster vil gavne regionens borgere og erhvervslivet. Det tror jeg, at vi alle kan blive enige om. Spørgsmålet er kun, om vi som regionsråd skal støtte kampen eller fokusere på de tre infrastrukturprojekter, som vi i forvejen har udpeget, siger formanden for udvalget Bo Libergren (V), som har sat spørgsmålet på dagsordenen for udvalgets møde mandag.

De tre projekter, han henviser til er jysk hærvejsmotorvej, en ny Lillebæltsbro og højhastighedstog.

Næstformand i Udvalget for Regional Udvikling for Socialdemokratiet, Karsten Uno Petersen, er heller ikke sikker på, at lavere brotakster er en god ide:

- Jeg vil kende konsekvenserne af lavere takster på broen. Pengene for at køre over går jo ikke kun til at afdrage på broens gæld, men også til andre infrastrukturprojekter. Så jeg vil vide, hvilke projekter vi rammer. Om det for eksempel er en hærvejsmotorvej, siger han til Fyens Stiftstidende.