I det fynske folks tjeneste

Ole Birk Olesen vil ikke tage stilling til den fynske motorvej: - Jeg er blot transportminister

Transportminister Ole Birk Olesen mener ikke, at han som transportminister kan afgøre, om bilister på den vestfynske motorvej må anvende nødsporet i myldretiden.

00:20

Ole Birk Olesen kan som transportminister ikke alene lade bilisterne anvende nødsporet på den vestfynske motorvej i myldretiden, mener han.

Transportministeren Ole Birk Olesen (LA) har trukket håndbremsen, og bilister på den vestfynske motorvej må nøjes med de to spor, der allerede er anlagt over Fyn. De får ikke lov til at køre i nødsporet i myldretiden.

Læs også Minister parkerer nødsporsløsning på den fynske motorvej

 Transportministeren mener nemlig ikke, at han kan beslutte, om bilisterne må trille over den fuldoptrukne linje til nødsporet.

- Det er jo ikke op til mig at afgøre. Jeg er jo blot transportminister. Det vil sige, at jeg er en del af et regeringsfællesskab, og jeg er også en del af et folketing, hvor der skal findes 90 mandater for at gennemføre tingene. Jeg kan kun sige, at jeg synes, det er vigtigt at gennemføre en udvidelse på den vestfynske motorvej, men det er også vigtigt rigtig mange andre steder.

Sådan lyder det fra den nyudnævnte transportminister Ole Birk Olesen  til TV 2/FYN.