Til kamp for mere fynsk motorvej

En ny, landsdækkende E20-komité vil kæmpe for, at Fynske Motorvej syd om Odense får et tredje spor, og at det vedtagne tredje spor på Vestfyn bliver gennemført hurtigt.

En ny E20-komité med repræsentanter fra erhvervsliv, interesseorganisationer og kommunale og regionale politikere vil presse på for, at motorvejen syd for Odense får et tredje spor, og at det allerede besluttede tredje spor mellem Blommenslyst og Nørre Aaby bliver gennemført hurtigst muligt.

- Vi er meget glade for, at der kommer en udvidelse af motorvejen på Vestfyn til tre spor, men desværre er vi kun halvt i mål. Næste skridt er strækningen syd om Odense, hvor der også er massive trængselsproblemer, skriver formanden for E20-komitéen, Carina Christensen, der også er direktør for virksomheden ITD. 

Hun tilføjer, at komitéen er landsdækkende, fordi Fynske Motorvej har betydning for hele landet.

- Det er en hovedfærdselsåre, der binder Øst- og Vestdanmark sammen. Vi kan frygte, at den resterende strækning syd om Odense bliver ”glemt” i fremtidige infrastrukturprioriteringer. Det skal vi gøre alt for at undgå, siger hun.

E20-komitéen vil løbende tage kontakt med politikerne på Christiansborg og relevante embedsfolk for at holde dem til ilden. Samtidig vil den lave materiale, der kan understøtte arbejdet.

E20 Komiteens sammensætning: