I det fynske folks tjeneste

Topmøde mandag: Fælles fynsk udspil om motorvej

Udvidelsen af den fynske motorvej er på dagsordenen, når alle fynske borgmestre og folketingsmedlemmer mødes på Odense Rådhus mandag.

Transportministeren kan godt glemme opbakningen fra Fyn, hvis han forsøger at bruge nødsporet på den fynske motorvej til almindelig trafik.

Det viser en rundspørge blandt fynske folketingsmedlemmer og borgmestre foretaget af TV 2/Fyn fredag.

På mandag sætter de fynske borgmestre og folketingsmedlemmer sig sammen på Odense Rådhus for at komme med en samlet udmelding til transportminister Hans Chr. Schmidt (V).

Summa-sumarrum er det en midlertidig løsning, der betyder, at du blot vil komme hurtigere frem for så at komme til at holde i kø senere uden, at trafikken bliver afviklet.

Thomas Thume Nielsen, Sekretariatsleder Borgmesterforum Fyn.

-  Vejdirektoratet har nogle erfaringer fra Hillerød-motorvejen, hvor man alligevel skulle bruge nogle millioner. Men summa-sumarrum er det en midlertidig løsning, der betyder, at du blot vil komme hurtigere frem for så at komme til at holde i kø senere uden, at trafikken bliver afviklet, siger sekretariatsleder Thomas Thume Nielsen fra Borgmesterforum Fyn, der har indkaldt til mødet.

Et stort flertal af både borgmestre og folketingsmedlemmer er enige om, at det vil være spild af penge først at bruge 270 millioner kroner på at inddrage nødsporet for derefter at skulle investere op mod fem milliarder kroner i et ekstra spor.

Mange frygter, at det vil udskyde det ekstra spor over Fyn i al evighed og gå ud over væksten på Fyn.

Med til mødet er Niels Nielsen fra Dansk Byggeri, der bl.a. vil fortælle de fynske borgmestre og folketingsmedlemmer, at det er en rigtig god samfundsmæssig investering af etablere det ekstra motorvejsspor - bedre end den allerede vedtagne udvidelse af motorvejen mellem Århus og Skanderborg.

Dansk Byggeri bygger bl.a. sin viden på en rapport fra tænketanken Kraka, der viser, at de danske politikere fra 2002 til 2013 har spildt 35 milliarder kroner på infrastrukturprojekter, der ikke er rentable.