I det fynske folks tjeneste

Transportminister: - Jeg er godt nok ikke fin på Fyn

Ole Birk Olesen forklarer sig på Facebook efter shitstorm om det tredje spor.

Man er ikke fin på Fyn, når man siger man vil vente til foråret med at prioritere de mange infrastrukturprojekter, siger Ole Birk Olsen på sin Facebook-profil.

Det har ikke været specielt populært for transportminister Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, at forsvare sig med, at han kun er transportminister, og derfor ikke kan gøre hverken fra eller til i spørgsmålet om at udvide den fynske motorvej.

Nu tager han til genmæle på sin Facebook-profil.

Under overskriften: Ting man skal lære som ny transportminister skriver han:

- Man må ikke fortælle, at regeringen i foråret vil finde mange milliarder til nye vejinvesteringer, at regeringen til den tid vil tage stilling til, hvilke konkrete vejprojekter pengene skal bevilges til, og at man derfor ikke lige nu kan sige, om og hvor mange penge det vil kaste af sig til den fynske motorvej, fordi man jo blot er transportminister og hverken er hele regeringen eller 90 mandater i Folketinget.

- Siger man det alligevel, så er man ikke fin på Fyn.

- Men jeg vil altså rigtigt gerne være med til at udvide den vestfynske motorvej! Behovet er der helt klart. Til foråret ved vi, hvor mange penge regeringen kan finde til vejinvesteringer. Derefter går forhandlingerne med Folketingets partier i gang.

Som omtalt på TV 2/Fyn har de syv fynske Venstre-borgmestre i går uden om transportministeren henvendt sig direkte til finansminister Kristian Jensen (V) for at få det tredje spor på finansloven. 

Læs også Går uden om transportministeren: Vil have tredje spor på finansloven