I det fynske folks tjeneste

Global succes for fingernem fynsk robot: Flere ansatte søges

Både efterspørgslen og antallet af medarbejdere er vokset hos fynske On Robot, der nu søger tre nye medarbejdere

Bilge Jacob Christiansen, stifter af On Robot, og CEO Torben Ekvall.Foto: On Robot

Der er rift om de fingernemme gribere fra On Robot i Odense.

Industrien installerer flere og flere samarbejdende robot-arme, så efterspørgslen stiger på de fleksible og brugervenlige robot-gribere.  Produktion er gået frem og antallet af medarbejdere vokset i en grad, så virksomheden er vokset ud af sit tidligere domicil. 

Nu er On Robot flyttet ud af sine hidtidige lokaler på Havnegade i Odense og ind i et større domicil i det sydvestlige Odense for at få plads til yderligere vækst. Aktuelt søger On Robot tre nye robot-specialister inden for softwareudvikling og teknisk support. 

On Robot har netop ansat salgschef Kenneth Bruun Henriksen, som har eksporterfaring. Det er få uger siden, han havde første arbejdsdag i virksomheden. Men allerede nu har han sikret en mere finmasket distribution af RG2-griberen i Europa med  33 europæiske forhandlere. Det er en forøgelse på ti forhandlere siden årsskiftet.

- Jeg kan godt lide at være med til at bygge noget op. Her i On Robot er der masser af drivkraft og der hersker en innovativ ånd. On Robot har ramt et produkt, som er banebrydende

Kenneth Bruun Henriksen, salgschef, On Robot

- Jeg kan godt lide at være med til at bygge noget op. Her i On Robot er der masser af drivkraft og der hersker en innovativ ånd. On Robot har ramt et produkt, som er banebrydende, siger Kenneth Bruun Henriksen. 

Det betyder, at ordrebogen bugner hos den fynske virksomhed. Det er især bilindustrien og underleverandørerne i Tyskland og Frankrig, som efterspørger den danske opfindelse.  Her er skarpt fokus på at øge konkurrenceevnen med robotter.                                               

- Vi overgår faktisk os selv hver måned, hvor salget slår nye rekorder, fortæller Kenneth Bruun Henriksen. Han har titlen Area Sales Manager - Europe og var medarbejder nummer syv hos On Robot.
På sit CV har han mere end ti års erfaring med lederstillinger inden for teknologi, salg og eksport.

Robot-griberen RG2 kan i en bevægelse fjerne et element og sætte et nyt ind i f.ek.s bilindustrien. Foto: On Robot

To hænder på en arm

On Robot solgte sin første griber i 2015. RG2 kan ligne en hånd med to fingre, som monteres på håndleddet af en samarbejdende robotarm - en såkaldt cobot. Desuden er det muligt med et særligt beslag at montere to "hænder" fra On Robot på en kollaborativ robotarm. 

Det benytter man sig blandt andet af på maskinfabrikker, hvor en robot fodrer en CNC-maskine. Tohåndsgriberen fra On Robot kan nemlig i én og samme bevægelse både fjerne et færdigbearbejdet emne i en CNC-maskine og sætte et nyt i. Dermed kan man ofte halvere ventetiden og frigøre medarbejdere til andre opgaver.

En tidsbesparelse, der er værdifuld for alle industrier, der opererer på markeder med små marginaler og benhård konkurrence. 

Udvider i Europa

Målet for 2017 er at udvide On Robots distribution med yderligere 20 nye forhandlere alene i Europa. På verdensplan har On Robot etableret distribution i mere end 40 lande, herunder senest også et kontor i USA.

Virksomheden satser på at være gearet til den voldsomme vækst inden for samarbejdende robotter, cobotter, som allerede er i gang. Ifølge analysehuset Research and Markets forventer man at cobot-markedet vokser fra en samlet værdi på 1,3 milliarder kroner i 2016 til 26,8 milliarder kroner i 2021. 

- Fremtidsperspektiverne og mulighederne med automatisering er kæmpestore og åbenlyse, og det passer mig perfekt at blive en del af denne vilde rejse, siger Kenneth Bruun Henriksen.

Fakta om On Robot

  • Odense-virksomheden On Robot har udviklet griberen RG2, der let monteres på de små robotter, der kan arbejde ved siden af mennesker uden afskærming.
  • Griberen er elektrisk og kan monteres og programmeres direkte fra samme interface som selve robotten. Den programmeres af brugeren uden brug af en programmør.
  • Virksomheden er stiftet af Bilge Jacob Christiansen og Ebbe Overgaard Fuglsang i 2015.
  • I efteråret 2016 investerede en række investorer et større beløb i On Robot, blandt andre Vækstfonden, Enrico Krog Iversen og Thomas Visti. Samtidigt trådte Torben Ekvall, tidl. topchef i Brüel & Kjær Vibro, ind som medejer og administrerende direktør.