Robot-jobs: 800 stillinger skal besættes de næste par år

Robot-branchen i Odense forventer kraftig vækst i de kommende år. 500 nye job forventes slået op de næste par år. 300 stillinger mangler ansøgere.

Robot-branchen er i fuld gang med et jagte de gode hoveder og hænder. Men kendskabet til de mange muligheder indenfor robot-branchen er beskedent. Det vil man nu gøre noget ved.

Derfor lancerer klyngeorganisationen Odense Robotics nu en jobportal, Odense Robotics Job Bank, hvor kandidater kan få et samlet overblik over de opslåede job, der findes blandt klyngen af virksomheder i Odense.
 
- Vi har spurgt virksomhederne i klyngen, hvad de oplever som den største udfordring for at følge med den efterspørgsel på automatiseringsløsninger, de oplever i disse år. Og svaret var entydigt: De mangler folk – både højtuddannede udviklingsingeniører, sælgere og faglærte teknikere, siger Mikkel Christoffersen i en pressemeddelelse.
Han er forretningschef i klyngeorganisationen Odense Robotics.  

Risiko for at tabe ordrer

En af de virksomheder, der søger medarbejdere lige nu er Jorgensen Engineering. Virksomheden er en stor spiller på det globale marked og specialiserer sig i komplette håndteringsløsninger til alle former for emballager i blandt andet fødevare- og pharmaindustrien.

- Vi oplever så stor efterspørgsel på det internationale marked i øjeblikket, at vi kan komme i en situation, hvor vi bliver nødt til at sige nej til ordrer – simpelthen fordi vi ikke kan være sikre på at kunne skaffe de folk, vi skal bruge, siger Jens Nyeng, direktør for Jorgensen Engineering. 

- Og selv om mange af virksomhederne her i området søger samme type medarbejdere, er det jo i vores fælles interesse at få nye medarbejdere hertil, frem for at kæmpe om dem, vi allerede har.

Jorgensen Engineering søger netop nu fire ingeniører og en tekniker.

500 job på vej
 
En frisk analyse viser, at de fynske virksomheder er vokset med 500 nye medarbejdere det seneste år. Og det forventes at 500 nye stillinger vil blive tilgængelige det kommende år - heraf cirka 350 højtuddannede. Lige nu står 300 stillinger ledige i robotklyngen.

Lancering i København
 
Odense Robotics Job Bank lanceres i forbindelse med en jobmesse, som afholdes i København på søndag, 4. september.

Jobmessen holdes hos Djøf i Gothersgade og er arrangeret af den syddanske organisation work-live-stay, som har til formål at tiltrække og fastholde talentfulde kandidater til syddanske vækstvirksomheder. 

Foruden Odense Robotics deltager også Lego, Danfoss, Linak og Universal Robots.