Åbent hus på Nyt OUH: Køkkenet er klar til at levere mad til patienterne

Selvom patienterne først til næste år rykker ind på Nyt OUH, så er køkkenet stort set klar til at levere mad til patienterne.

Selvom der stadig er over et år til, at Nyt OUH står klar, så er den første afdeling på hospitalet tæt på at blive taget i brug.

Det fik interesserede fynboer mulighed for at kigge nærmere på, da der for sjette år i træk blev inviteret indenfor til åbent hus i Danmarks største nybyggede sygehus.

Det, gæsterne fik lov at undersøge nærmere, var hospitalets køkken. Det bliver nemlig den første afdeling, der åbner. 

Herfra vil der i slutningen af indeværende måned blive tyvstartet med at levere mad til patienterne på det gamle OUH.

- Det føles nok lidt ligesom juleaften. Vi glæder os rigtig meget til at komme herud og gå i gang og få pakket det hele ud og få alt det nye udstyr sat i gang, sagde en glad og forventningsfuld køkkenchef Camilla Bent Frederiksen.

Allerede om få uger sendes det første måltid mad ud af fra køkkenet på Nyt OUH.
Allerede om få uger sendes det første måltid mad ud af fra køkkenet på Nyt OUH.
Foto: August Sandberg

Men det var ikke kun hospitalets ansatte, der glædede sig over hospitalet. De af dagens åbent hus-gæster vi mødte, var glade for at få et smugkig.

En af dem var Lene Wirring, som selv har arbejdet på OUH i mange år.

- Det er rigtig spændende at se de nye ting og især køkkenet og sterilafdelingen. Det er jo fuldstændig anderledes, sagde Lene Wirring og tilføjede:

- Der bliver nok nogle skavanker hen ad vejen, der skal rettes op på, men jeg tror, det bliver godt.

Det var ikke gængse potter og pander, køkkenchef Camilla Bent Frederiksen kunne fremvise. Det var storkøkkenudstyr i den helt store ende.

- Det her er en 200 liter gryde. De store gryder er 500 og 300 liter gryder, fortalte hun under fremvisningen.

I slutningen af juli fik TV 2 Fyn et eksklusivt kig ind på bag facaden på Nyt OUH. Her kan du se billeder, hvor køkkenet og patientstuerne er begyndt at tage form.

Regionen: 4.000 gæster

Region Syddanmark vurderer, at knap 5.000 syddanskere brugte den første søndag i september på at tage til åbent hus og se nærmere på regionens sygehusbyggerier i Odense, Sønderborg, Grindsted og Svendborg.

Flest besøgte OUH. Regionen vurderer, at omkring 4.000 borgere og medarbejdere havde fundet vej til det, der lige nu er landets største byggeplads.