I det fynske folks tjeneste

Store spillere mødte op til møde om nyt OUH’s fremtid

Region Syddanmark skal have fundet ud af, hvem der skal bygge Odenses nye supersygehus. Komplekst projekt, erkender OUH-direktør.

00:22

Godt 70 fremmødte fra ind- og udland fik fredag et indblik i, hvad Odenses kommende supersygehus skal indeholde.

- Vi skal have fundet den samarbejdspartner, som vil hjælpe os med at realisere vores ambitioner, siger OUH-direktør Niels Nørgaard Pedersen. 

Læs også Region: Nyt OUH går ind i ny, spændende fase

240.000 kvadratmeter sygehus er på vej i udbud, og det bliver Danmarks største sygehusbyggeri.

10.000 ansatte kommer til at have deres daglige gang på sygehuset. Derfor er det heller ikke, hvem som helst som kan bygge sådan et kæmpe projekt.

- Det er nogle af de store spillere på markedet, og det er et kæmpe projekt og et komplekst projekt. Derfor er vi ude at lede efter nogle af dem, der har erfaringer med at bygge og koordinere store projekter, fortæller OUH-direktøren.

03:46 Luk video

Byggeherre: Svære budgetter

En af dem, der var mødt op i håb om at komme til at stå for Danmarks største sygehusbyggeri er danske Midtconsult, der allerede er involveret i andre sygehusbyggerier.

- Det er et projekt, der har en stor kompleksitet og derfor også en stor sværhedsgrad, som kræver stor indsigt og indsats for at komme frem til målstregen, siger udviklingschef Hans Toksvig Larsen.

Byggeriet er delt op i tre dele – hver til en pris på over en milliard kroner. Virksomhederne skal melde ind senest 12. juni, om de er interesserede. Projektet har været under skarp kritik med store budgetoverskridelser.

- Det er nogle meget svære budgetter, man skal arbejde under, erkender udviklingschefen.

Nyt OUH forventes at stå færdigt i slutningen af 2022.