I det fynske folks tjeneste

Sundhedsøkonom: Man kan godt bygge supersygehus for 6,3 mia.

Sundhedsøkonom Kjeld Møller Pedersen mener sagtens, man kan bygge et nyt supersygehus for 6,3 milliarder kroner, men han medgiver, at det kan blive stramt.

01:23

Det kommende supersygehus i Odense bliver klar til tiden og kommer ikke til at koste en krone mere, end det, der er sat af til byggeriet. Sådan lyder vurderingen fra en af landets førende sundhedsøkonomer.

I juni kom det frem, at NYT OUH vil blive 1,3 milliarder kroner dyrere, hvis sygehuset skal bygges efter de krav, som politikerne i regionen har stillet. Det fremgik af et projektforslag fra bygherrerådgiveren Medic OUH. Men der kommer ikke flere penge til byggeriet, og Medic OUH er nu blevet bedt om at komme med et nyt forslag.

Professor i sundhedsøkonomi ved SDU Kjeld Møller Pedersen mener dog, at det kommende sygehus bliver klar til tiden, og det kommer ikke til at koste en krone mere, end der er sat af.

 

Læs også Nyt OUH presses yderligere på tid og kvalitet

 

- Regionsrådet ved, det er en bunden opgave. At der så er kommet et mellemspil, der har skabt en del medieomtale, er dybest set et mellemspil. Jeg tror nok, man skal få det tumlet på plads sandsynligvis også med nogle utraditionelle løsninger, siger Kjeld Møller Pedersen.

- Jeg er personligt fortrøstningsfuld. Regionsrådet skal nok finde ud af det. Det bliver ikke let, og det bliver sandsynligvis efter intense diskussioner med totalrådgiveren, siger Kjeld Møller Pedersen.

Det er den 15. september Medic OUH skal aflevere det endelige projektforslag.

 

Læs også OUH: Nu kun 900 millioner over budgettet