I det fynske folks tjeneste

Totalrådgiver: Kæmpe budgetoverskridelse på Nyt OUH

Det nye supersygehus bliver - helt uventet - voldsomt dyrere, hvis det skal leve op til de krav, som Region Syddanmark har stillet til det.

1 af 2

Det kommer til at koste skatteyderne 1.3 milliarder kroner mere, hvis Nyt OUH skal bygges efter de krav, som politikerne i Region Syddanmark har stillet.

Det vurderer bygherre-rådgiveren MEDIC OUH, der er det konsortium, der vandt opgaven med at bygge det store sygehus, der skal stå færdigt om seks år.

Medic OUH - der er totalrådgiver for Region Syddanmark i forbindelse med opførelsen af det nye universitetshospital i Odense - afleverede den 21. juni sit projektforslag for Nyt OUH. Region Syddanmark har budgetteret med en pris af 6,3 milliarder kroner.

Det syddanske regionsråd blev orienteret om forslaget i forbindelse med regionsrådsmødet mandag.

Forslaget indeholder blandt andet en potentiel og uventet overskridelse på knap 1,3 milliarder kroner i forhold til budgettet. Det skal ses i forhold til, at foreløbige meldinger i 1. kvartal indikerede en overskridelse på cirka 150 mio. kr.
- Vores totalrådgivere gav lige før årsskiftet udtryk for, at Nyt OUH-projektet ville overskride budgettet med cirka 150 mio. kr. Efter at vi havde aftalt, at det skulle bringes i balance, er det chokerende og voldsomt at få et projekt, der overskrider med 1,3 mia. Derfor er der behov for en dybtgående granskning af projektet for at klarlægge, hvor stor overskridelsen i virkeligheden er. Vi har nu brug for at komme til bunds i materialet og forholde os kritisk til de enkelte dele af forslaget og de mange risikovurderinger i så stort et projekt. Det vil vi bruge de kommende uger på, fortæller Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Region Syddanmarks innovationsudvalg.

Næstformanden i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen, siger, at overskridelsen er så voldsom, at der kan være tale om en fejl. Det skal regionens økonomer nu vurdere.
- Det er noget rod, og vi skal til bunds i den her sag, siger han tirsdag aften til TV 2/FYN.

Projektforslaget fra Medic OUH beskriver detaljeret, hvordan Nyt OUH skal indrettes - dvs. hvilke materialer, der skal bruges, og hvordan inventar og møbler skal placeres. Ligeledes indeholder forslaget en tidsplan for byggeriet.

Det nye supersygehus skal stå færdigt i 2022.