I det fynske folks tjeneste

Broløb uden de store skader

Leder af broløbets samaritter Inge dalskov melder om få tilskadekomne ved broløbet.

02:04

Video: Jonas Mattsson

det kan være hårdt for kroppen at gennemføre et broløb over Storebælt, men samaritterne har ikke haft travlt i år. Foto: Jonas Mattsson

1 af 2

Måske har det dårlige vejr haft en positiv effekt på antallet af skader til broløbet over Storebælt. I hvert fald har samaritterne ikke haft teltene fulde af tilskadekomne.

- Det har været meget stille i forhold til de andre år. Om det er fordi vejret har været så dårligt, så  dem der ikke er så rutinerede er blevet hjemme, det kan vi ikke sige noget om, men det har været meget stille, fortæller Inge Dalskov.

Forventer det værste

Det er samaritternes arbejde at være forberedt på det værste scenarie, når et løb med over 10.000 skal afholdes, men i år har samaritterne kun haft småting at tage sig af.

- Vi forventer det værste men bliver jpo dejlig positivt overraskede over, at der ikke sker så meget, siger Inge Dalskov.

Det, samratitterne typisk tager sig af, er muskelskader og ledskader, der kan være gamle skader, der bryder op ved anstrengelserne på halvmaratonløbet over broen.

- Og så er der selvfølgelig dem, der er så udmattede, at de lige skal have lidt hjælp til at komme ovenpå igen. dem tager vi lige nogle målinger på, siger Inge Dalskov.