I det fynske folks tjeneste

Det sidste broløb: Sådan kommer du bedst over broen i bil

Lørdag den 9. september klokken 16.30 lyder startskuddet til Broløbet 2017, og det betyder en række ændringer i trafikken fra lørdag eftermiddag.

Lørdag eftermiddag trækker 10.000 løbere i tights og løbesko, når den allersidste udgave af Broløbet fylder halvdelen af asfalten på Storebæltsbroen. 

Det betyder, at bilerne, både vest- og østgående, skal deles om de to spor på motorvejens nordlige halvdel. Motorvejsstatus ændres til ”almindelig landevej” med dobbeltrettet trafik og en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Sund & Bælt opfordrer bilisterne til at holde god afstand og overholde overhalingsforbuddet. Men det er samtidig forbudt at lave såkaldt "kigge-kørsel" og beundre de 10.000 løbere. 

Langsom kørsel, som er til gene for trafikken, vil blive betragtet som en overtrædelse af færdselsloven og blive håndhævet af politiet. Det betyder, at kigge-kørsel under de 80 kilometer i timen vil blive belønnet med en bøde. 

Broløbet starter klokken 16.30, hvor der erfaringsmæssigt er mindst trafik. Men allerede fra klokken 14 vil afspærringen af broen begynde. Derfor opfordrer Sund & Bælt bilisterne til at køre over broen inden klokken 14, så risikoen for kø og forlænget rejsetid bliver minimeret.

Først klokken 22 vil broen igen være helt åben i alle fire vejspor.