I det fynske folks tjeneste

Løbere om sidste broløb: Det er super ærgerligt

Løberne i startområdet glæder sig til at komme i gang med løbet, men de er samtidig ærgerlige over, at det formentlig også bliver sidste gang.

00:54

Løberne forstår ikke beslutningen om at lukke for broløbet. Foto: Jonas Mattsson Video: Jonas Mattsson

Mange løbere løbere til broløbet er gengangere, men der er også nogle, der er med for første gang. Og for sidste gang.

- Det var egentlig ret spontant. De var fordi jeg hørte, at det måske var sidste gang, de holdt løbet, og så tænkte jeg, at det skulle jeg da lige være med til, inden det bliver lukket. Men jeg håber da, at det kommer igen, og jeg glæder mig til løbet på trods af regnen, siger Christine Klug fra Vanløse.

Forstår ikke beslutningen om at lukke broløbet

Fælles for de løbere, TV 2/Fyn har fanget før starten, er, at de ikke forstår, hvorfor det skal være slut med broløbet.

- Den ene gang hver tredje år, der synes jeg, folk burde være lidt large. Det synes jeg, siger Daniel Højrup fra Slagelse, der har taget turen over Storebælt før. 

Læs også Heunicke før broløbet: Jeg har ikke trænet så meget som jeg gerne ville

- Jeg synes godt, man kunne fortsæte med at have det, siger Nadia Rømer fra Odense, der også er med for første og måske sidste gang.

- Det er da super ærgerligt, at man ikke at gøre sådan nogle ting. Det er jo bare en dag, et par timer, man river ud af kalenderen til det, så det er da ærgerligt, at man ikke kan det længere, siger Charlotte Nielsen fra København.

- Det er en skam, at vi ikke kan få lov til at løbe videre om tre år igen. Forhåbentlig kan det være, at en ny transportminister vil gøre noget ved det, men det må vi jo se, siger Rasmus Nielsen fra Sønderborg.