Transportminister står fast: Ikke flere broløb

Lørdagens motionsløb over Storebælt blev det sidste, selv om det forløb uden større trafikale problemer. Transportminister Ole Birk Olesen står fast trods mange protester.

I en stille politisk sommer skabte det overskrifter, da Vejdirektoratet meldte ud, at det fremover skal være slut med motionsløbet over Storebælt.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) støttede op om udmeldingen. Og den beslutning laver han ikke om på, selv om lørdagens broløb - det sidste altså - forløb uden større trafikale problemer.

- Det er positivt, at broløbet forløb uden større trafikale problemer.

- Det er nemlig ofte tilfældigheder, som afgør, om det går godt, eller om der opstår trafikale problemer, som vi så det på Storebæltsbroen i 2012 og 2014, skriver Ole Birk Olesen i en udtalelse til DR Fyn.

Magnus Heunicke (A), der sidder i Folketingets transportudvalg, har tidligere sagt, at det er meget ærgerligt, hvis sidste tur over Storebælt er løbet.

- Det er en fremragende dansk tradition med de her broløb, og erfaringerne viser jo, at hvis det planlægges ordentligt, så kan det afholdes uden de store gener for trafikken, siger han til DR Fyn.

Der vil i fremtiden kun ved særlige tilfælde kunne gives dispensation, som eksempelvis til danske etaper af Tour de France, fortæller Ole Birk Olesen.

Broløbet over Storebælt har fundet sted syv gange. Det første fandt sted i 1997, fremgår det af motionslob.dk.