I det fynske folks tjeneste

Vinder og arrangør håber på flere broløb

De første løbere er i mål, og vinder blev islandske Stefan Gudmundsson. Han håber ligesom arrangørerne, at der kommer flere broløb i fremtiden.

02:43

Video: Jonas Mattson

Stefan Gudmundsson blev første mand over Storebæltsbroen. Foto: Jonas Mattson

1 af 2

Ledsaget af tre cyklister krydsede Stefan Gudmundsson som den første målstregen i Korsør i 2017-udgaven af broløbet.

Han var begejstret for løbeturen, selvom vejret ikke helt har været med de mange løbere henover broen.

- Det føltes fantastisk, det var ligesom at flyve over vandet. Bare at nyde udsigten, jeg nød det bar i fulde drag, siger Stefan Gudmundsson.

Og så skader det heller ikke humøret at vinde løbet.

- Det er bare en ekstra fornøjelse. Det er jeg meget taknemmelig for. Jeg løb så godt i dag, jeg kunne bare løbe, og det er et fantastisk træningsløb for mig til Berlin Marathon om to uger, og jeg har faktisk sat en ny personlig rekord, så det var jeg meget glad for.

Håber på Flere løb

Stefan Gudmundsson er glad for, at han vandt det sidste broløb, men han håber, at politikerne besinder sig og giver lov til flere løb i fremtiden.

- Jeg tror på, at det kommer igen. Det er sådan et fantastisk løb, jeg synes Danmark skal have lov til at have sådan et fantastisk løb. Det er enestående.

En af arrangørerne, Henning Blok Madsen, er tilfreds med afviklingen.

- Indtil nu er det gået rigtig godt. På trods af vejret. Og glade mennesker, og alle de frivillige er mødt op. Der er jo over 500 frivillige, der skal være der på dagen, så det er gået rigtig godt indtil videre, siger han.

Hvis ikke beslutningen om at lukke for broløbet bliver ændret, er det det sidste, Henning Blok Madsen er med til at afvikle, og det kan godt mærkes.

- Det er lidt vemodigt, vi er da kede af det, men vi er realistiske, og så må vi udvikle noget andet. Vi har området, vi har de frivillige, og så må vi jo prøve at dyrke det, men vemodigt er det da, siger han.

-Jeg er da ked af det, men sådan er det jo. Jeg håber på, at der er nogen, der bliver klogere, eller at vi bliver dygtigere til at afvikle trafikken, siger han.