I det fynske folks tjeneste

Børnehave om krav: Forældre vil melde deres børn ud

Sagen om digital læring i alle daginstitutioner i Svendborg Kommune kører. I Odense er man glad for, at man ikke skal kæmpe samme kamp.

Børn og forældre arbejder på at vedligeholde Rudolf Steiner vuggestue og børnehave i Odense. Foto: Masoud Pouia

Det er store arbejdsdag på legepladsen i Rudolf Steiner vuggestue og børnehave, Kastanjen, i Odense. Børn, forældre og pædagoger hjælper alle til med at feje blade, sætte bålplads i stand og rengøre møbler. 

Her er forældrene glade for, at Odense Kommune ikke vil indføre samme krav, som Børn- og Ungeudvalget i Svendborg Kommune. De frygter nemlig, at det vil have konsekvenser for opbakningen til deres vuggestue og børnehave. 

- Jeg tror næsten, at alle forældre i Steiner-miljøet ville melde deres børn ud, hvis de stod overfor sådan et krav, som er så ultimativt, forklarer næstformand i forældrebestyrelsen i Kastanjen, Isabel Sande Frandsen. 

Forældrene er enige i den udmelding, og vil ærge sig over at blive mødt af samme krav.

- Jeg synes det er rigtig ærgerligt. Jeg synes, at institutionerne skal have lov til at bestemme selv. Og nogle steder, er det fint at gøre det, for der er alle instillet på det og forældrene vil gerne have det, og så er der andre steder, hvor det bare ikke rigtig passer ind i det pædagogiske grundlag, fortæller Line Mex-Jørgensen, der har tre børn gående i Kastanjen.

En anden forælder er Jan Ring Larsen. Han vil gætte på, at der kommer kamp til stregen, hvis et lignende forslag skulle komme i Odense Kommune:

- Ideen om at man pådutter folk at være med på noget, som strider mod hele essensen af deres pædagogiske grundlag, kan jeg se lidt komplikationer i. Så jeg tænker, hvis det kommer til, at Odense Kommune pålægger nøgagtig de samme ting, så tror jeg nok, man vil sige, at så kommer der kamp til stregen.