I det fynske folks tjeneste

Svendborg: Borgmester imod tvungne Ipads

I en sag om tvunget digital læring i Svendborg Kommune, går borgmester Lars Erik Hornemann nu ind og giver sin mening tilkende.

00:40

En debat om brugen af  tablets og computere i daginstituionener har de seneste dage skabt stor debat.

Den private børnehave Askelæ ligger i åben strid med Svendborg Kommune, fordi børnehaven og dens forældre ikke vil følge kommunens påbud om at indføre digital læring i form af f.eks. tablets, digitalkameraer eller computerer. Diskussionen har fået både politikere, forældre og pædagoger op af stolene. 

Nu går Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) ind i sagen. Han er ikke enig i udvalgets beslutning.

- Personligt er jeg træt af, at man har truffet den beslutning i udvalget. Jeg havde håbet på, at de havde landet det sådan, at det var endt med en dispensationsmulighed, fortæller Lars Erik Hornemann.

I følge Lars Erik Hornemann skal der være forskel på de private og de kommunale daginstitutioner. 

- Jeg synes ikke, at vi som kommune skal gå ind og lægge så faste rammer for, hvad en privat institution skal tilbyde. Jeg synes, det private skal være et andet tilbud end de kommunale og have en anden tilgang til det pædagogiske. Selvfølgelig skal man følge lovgivningen, men der skal være videre rammer for de private.

Senest har kommunen truet med at lukke den private børnehave, Rudolf Steiner-børnehaven Askelæ, fordi de nægter at indføre tablets i børnehaven.

- Det er ikke noget, jeg synes godt om. Det er ikke godt, at begge parter har trukket det så skarpt op. Nu bliver sagen prøvet af i statsforvaltningen, så må vi se, om vi overhoved har kompetence til at træffe sådan en beslutning. Men der er ingen grund til at vente på en afgørelse, når udvalget kan ændre deres beslutning. Hvis de føler sig fanget af deres egen version, så kan de gøre den breddere, fortæller borgmester Lars Erik Hornemann.