I det fynske folks tjeneste

Efterforskningschef efter dobbeltdrab: Derfor dræber mænd kvinder

Det er klassiske motiver som jalousi, afmagt eller hævn, der får mænd til at dræbe, da de ikke kan håndtere dem. Det fortæller Bent Isager-Nielsen.

Søndag aften blev en ung kvinde på Langeland dræbt af sin eks-kæreste. Og dermed kan hun slutte sig til flertallet af de kvinder, der hvert år bliver dræbt i Danmark.

For når en dansk kvinde bliver myrdet eller dræbt, så er det oftest en kæreste, eks-kæreste, mand eller eks-mand, der har gjort det.

Det fortæller politiinspektør og efterforskningschef Bent Isager-Nielsen, der gennem mange år har arbejdet med, og skrevet bøger om, motiverne til drab, skriver tv2.dk.

 

- Det klassiske motiv i mange af den slags sager er jalousi, afmagt eller hævn. I den meget farlige kobling, der sker de her ting, når manden ikke ved, hvordan han skal håndtere det, siger han.

Sjældent sindssyge gerningsmænd

Mænd er generelt meget mere tilbøjelige til at gribe til vold, og det er da også dem, der dominerer statistikkerne, når der generelt er tale om personfarlig kriminalitet. Men selv når de når ud i så ekstrem en situation, hvor det ender med drab på en der står dem nær, så er det sjældent fordi der er sindssyge på spil.

Du kan læse hele artiklen på tv2.dk ved at klikke her