I det fynske folks tjeneste

OVERBLIK: Jalousi og afmagt kan føre til dobbeltdrab

Jalousi, depression og afmagt ligger bag en række tragiske sager, der i de senere år i Danmark er endt i dobbelt- eller trippeldrab.

Senest mistede en gravid kvinde og hendes kæreste søndag aften livet i landsbyen Snøde på Langeland for øjnene af kvindens seksårige datter.

 Den dræbte kvindes tidligere kæreste og far til datteren har tilstået, at han affyrede skuddene, der faldt, da han tog ud til hende for at aflevere deres fælles barn.

 Her følger en oversigt over andre tragiske drab i danske familier, der i det seneste årti er udsprunget af jalousi, forliste forhold eller afmagt:

 * September 2014: En 67-årig morfar er tæt på at gøre sig selv til dobbeltmorder, da han skyder og dræber en advokat og sårer sin tidligere svigersøn. Drabet og drabsforsøget finder sted, da fogedretten i København skal behandle en strid mellem morfarens datter og tidligere svigersøn om samværet med deres fælles barn. Han idømmes siden fængsel på livstid.

 * August 2011: En 44-årig nordjyde myrder under en ferie sine to døtre i en skov i Tyskland. Manden bedøver pigerne med sovemedicin og sætter derefter ild til den bil, de ikke kan komme ud af. Han idømmes i 2012 en dom på livstid i Tyskland og får siden samme dom ved overførsel til Danmark.

 * Februar 2011: I vrede og frustration over et forlist ægteskab skyder og myrder en familiefar fra Birkerød de tre børn, han har med sin ekskone, mens de sover. Manden idømmes senere samme år fængsel på livstid.

 * Maj 2010: En 50-årig familiefar dræber sin kone og to døtre på 12 og 18 år, hvorefter han forsøger at tage sit eget liv. I december samme år idømmes han fængsel på livstid og aflægger fuld tilståelse. Manden er ulykkelig over en elendig økonomi.

 * Januar 2010: En 45-årig mand kvæler og stikker sin søn på 9 år og datter på 12 år ihjel i deres hjem i Køge. Manden gik i opløsning, da hans ekskone fandt en anden. Han idømmes anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

 *Januar 2007: En 33-årig familiefar kvæler sin ekskæreste, hvorefter han stikker sin fireårige datter ihjel med en kniv og kvæler sin seksårige søn. Året efter idømmes han fængsel på livstid og psykiatrisk behandling.

* December 2005: En 30-årig mand fra Svendborg skar halsen over på sine to døtre på to og syv år. Han ringede selv
til politiet og fortalte om drabene. Efter drabet forsøgte han at begå selvmord ved at springe ud fra Storebæltsbroen.