I det fynske folks tjeneste

DB Cargo suspenderer ansat efter togulykke

DB Cargo-ansat med ansvar for sikkerheden skal have overstreget oplysninger på en oversigt over vogne og gods.

IC4-toget fra ulykken holder her afdækket i Nyborg efter togulykken på Storebæltsbroen. Toget er siden blevet flyttet til Aarhus, hvor det er overgivet til Havarikommisionen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En stationsbetjent hos DB Cargo, der angiveligt har stået for sikkerheden på det godstog, der 2. januar var involveret i den store togulykke på Storebæltsbroen, er blevet suspenderet af godsselskabet. Det skriver Berlingske fredag.

DB Cargo mener, at den ansatte stationsbetjent har overstreget afgørende oplysninger på en vognliste, der er en oversigt over vogne og gods.

Medarbejderen er nu indkaldt til en tjenstlig afhøring, som ifølge Berlingske kan få et retligt efterspil.

Det er dog uklart, hvorfor DB Cargo vurderer, at overstregningen er så alvorlig, at medarbejderen er blevet sendt hjem.

Næstformand i Dansk Jernbaneforbund Preben S. Pedersen kalder det over for Berlingske urimeligt, hvis suspenderingen er sket, "inden man ved, hvad der er op og ned i sagen".

DB Cargo er det selskab, som stod for lastningen af det godstog, hvorfra en lasttrailer rev sig løs og ramte et DSB-tog på Storebæltsbroen. Otte blev dræbt i ulykken. 16 blev kvæstet.

Siden viste en undersøgelse lavet af Havarikommissionen, at der kan være risiko for, at sættevognene ikke låses forsvarligt fast til lommevognen, altså godstogsvognen.

Tidligere på ugen forbød transportmyndighederne med øjeblikkelig virkning brug af en sættevogn. Det gælder i første omgang i to uger. Herefter vil der blive taget stilling til, om det forlænges.

Fredag gav Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen dog transportvirksomheden Hector Rail AB tilladelse til at genoptage brugen af de pågældende vogne.

 

Læs også Mari-Ann overlevede togulykke: 52 år senere har hun stadig mareridt om det