Politiet bekræfter: Seks dræbte og 16 sårede i togulykke

Politiet bekræfter, at der er seks dræbte ved togulykken på Storebælt.

Fyns Politi bekræfter, at der er seks omkomne og 16 sårede ved togulykken på Storebæltsbroen.

Ulykken skete kort før klokken 07.35 onsdag morgen, og politi og redning arbejder fortsat på ulykkesstedet. Dødsulykken skete på lavbroen, da dele af taget fra en modkørende godsvogn ramte et passagertog, så toget måtte lave en meget hård opbremsning.

Godstoget var på vej til Fyn, og passagertoget var på vej til København. Passagertoget holder fortsat stille på lavbroen fra Fyn mod Sjælland, mens godstoget holder på Fyn.

Alle de dræbte var passagerer i toget, udtalte DSB tidligere onsdag formiddag.

Der var 131 passagerer og tre DSB-medarbejdere om bord på toget, da ulykken skete.

Sæt ikke farten ned

Broen er igen blevet åbnet for biltrafik i retning mod Sjælland, dog med en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

Der er stadig politi og beredskab på ulykkesstedet, og politiet opfordrer bilister til ikke at sætte farten ned ved toget.

- Nu hvor der er åbnet for trafikken igen i den ene retning, opfordrer vi bilisterne til at respektere den alvorlige ulykke og til lade være med at tage billeder eller at køre langsomt forbi ulykkesstedet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Evakueringscenter

Fyns Politi har oprettet et evakueringscenter i Nyborg for passagererne fra toget. Det er beliggende i Nyborg Idrætscenter, Storebæltsvej 13-14.

Der vil ikke være adgang for pårørende. Der vil være et psyko-socialt beredskab til stede til at modtage og hjælpe passagerne.

Politiet opfordrer samtidig alle, der har været om bord i toget, om at kontakte deres pårørende og oplyse, at de ok.

Pårørende kan kontakte politiet på telefon 9697 0000 for at få nærmere oplysninger om deres pårørende, der var ombord i toget.