I det fynske folks tjeneste

Togulykke berører dronning Margrethe dybt

Dronning Margrethe er dybt berørt af togulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen. Seks passagerer er omkommet og 16 kvæstet i ulykken.

00:34

- Denne morgens forfærdelige togulykke på Storebæltsbroen berører mig dybt.

- Mine tanker og min dybeste medfølelse går til såvel de efterladte og deres familier som til de tilskadekomne, siger dronningen til kongehusets hjemmeside.

I første omgang forlød det, at otte personer var kommet til skade i ulykken. Den fandt sted klokken 07.35 på lavbroen på Storebæltsforbindelsen.

Læs også Overblik: Alt om dødsulykken på Storebælt

Men politiet og DSB kunne senere melde ud, at ulykken havde kostet menneskeliv.
Lyntoget var på vej mod Københavns Lufthavn.

Men det blev ramt af dele fra et modkørende godstog. Lyntoget foretog herefter en hård opbremsning på broen. Der var 131 passagerer og tre medarbejdere om bord.

På et pressemøde ved Fyns Politi klokken 15 onsdag kunne politiet ikke oplyse mere om de omkomnes nationalitet eller alder.

Ifølge efterforskningsleder Jørgen Andersen var de seks omkomne bjerget i løbet af cirka en time.
De 16 kvæstede personer menes at være uden for livsfare.

Som følge af ulykken er al togtrafik over Storebælt indstillet indtil torsdag. DSB håber på, at forbindelsen kan åbne igen torsdag morgen klokken 04.

Statens kriseberedskab - National Operativ Stab - er aktiveret til at håndtere ulykken. Beredskabet aktiveres ved større kriser og katastrofer i Danmark.

Foruden dronningen har en lang række af landets politikere kommenteret ulykken. Blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Helt almindelige danskere på vej på arbejde eller hjem fra juleferie har fået slået deres liv i stykker. Det er dybt ulykkeligt, udtaler Løkke i en pressemeddelelse.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har skrevet følgende på Facebook:

- Mine tanker og min medfølelse går først og fremmest til familie og pårørende. Hvor er det en tragisk måde, vi starter året på.

Også Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), har meldt sig på banen.

- En meget trist begyndelse på det nye år med den forfærdelige togulykke.

- Så mange familier er så tragisk ramt, og jeg sender mange tanker til ofrenes pårørende. Stor tak til alle dem, der hjælper lige nu, skriver hun på Twitter.