I det fynske folks tjeneste

Afgørelse i Arena Fyn: SK Gaming slår FaZe og danske Finn Andersen

Det tog fire runder for SK Gaming at slå FaZe Clan i søndagens store finale i ESL Pro League i Arena Fyn.

01:29

SK Gaming slog FaZe Clan søndag aften, der på grund af danskeren Finn "Karrigan" Andersen på holdet ellers havde hjemmebanefordel i Arena Fyn. Video: Mie Flyttov

Det brasilienske Counter Strike-hold SK Gaming vinder ESL Pro League Final i Arena Fyn søndag aften efter at have udkæmpet en lang kamp på fem en halv time.

Turneringen i det populære skydespil blev en ægte neglebider, da FaZe Clan gjorde et ihærdigt forsøg på at møve sig tilbage i førerposition sent i kampen. 

Især danske Finn "Karrigan" Andersen gjorde alt, hvad der stod i hans magt, men på trods af de imponerende krampetrækninger blev det brasilienerne, der tog sejren.

Læs også Stort galleri: 5.000 går amok i Arena Fyn

00:59

FaZe Clan med danskeren Finn Andersen på holdet kæmpede sig tilbage i matchen ved stillingen 15-16 til stor jubel for publikum. Video: Mie Flyttov

Luk video

I Counter Strike kæmper to hold af henholdsvis terrorister og specialenheder. Terroristerne har til opgave at plante en bombe, mens specialenhederne skal forsøge at stoppe dem. Begge hold er bevæbnede, og i de fleste runder når bomben aldrig at blive plantet, fordi det ene hold bekæmpes undervejs.

Spillet er et af de mest populære computerspil i øjeblikket, og en stor del af den bølge af e-sport, der skyller ind over landet.

ESL Pro League har en samlet præmiepulje på en million dollar, hvilket blot medvirker til at fastslå, hvor stor sportsgrenen har vokset sig.