I det fynske folks tjeneste

E-sports-skuffelse i Odense: Danske hold er allerede ude

Hverken Astralis eller North nåede videre fra gruppespillet i den stort anlagte e-sports-turnering i Odense.

Foto: Scanpix / Martin Sylvest

Mange danske fans af computerspillet Counter-Strike: Global Offense (CS: GO) havde formentlig glædet sig til at se de bedste danske hold i aktion i Odense i weekenden.

I givet fald bliver de slemt skuffede. Både Astralis, der er grundlagt og ledet af fynske Frederik Byskov, og North er nemlig ude af e-sports-turneringen ESL Pro League Finals inden de afgørende kampe.

Astralis, der ligger nummer tre på verdensranglisten, var inden turneringen svækket af sygdom hos Nicolai "device" Reedtz.

Læs også Fynsk triumf: Gamere vinder 3,5 millioner i Counter Strike-finale

I stedet var norske Ruben "Rubino" Villarreal indkaldt som reserve, men han kunne ikke forhindre fire nederlag af fem mulige i indledende runde. Det blev til en femteplads i gruppespillet, hvor kun de tre bedste hold gik videre.

Meget bedre gik det ikke for verdens nummer fem, North, som er et rent dansk hold med base i København.

Her blev det også kun til en enkelt sejr i indledende runde og en sidsteplads i gruppespillet.

Weekendens slutkampe bliver dog ikke helt uden dansk deltagelse.

Den tidligere North-spiller Emil "Magisk" Reif er sammen med Optic Gaming klar til fredagens kvartfinaler.

Og Finn "karrigan" Andersen og Faze Clan har i kraft af en førsteplads i gruppespillet kvalificeret sig direkte til semifinalerne lørdag.

Slutkampene i Odense afvikles i Sparekassen Fyn Arena, der kan rumme 5000 tilskuere. Sideløbende afholdes i weekenden en computerspilsmesse i Odense Congress Center, der er nabo til arenaen.

ESL Pro League Finals er det andet store e-sports-event, der afvikles i Danmark inden for 14 dage.

For to uger siden blev Blast Pro Series afviklet foran 12.000 tilskuere i Royal arena i København. Her nåede Astralis finalen, men tabte her til brasilianske SK.