I det fynske folks tjeneste

Forstå hvad dine børn taler om: Det kæmper de om i Arena Fyn

28 hold fra hele verden har kæmpet for at nå til ESL Pro League Finals i Odense. Det hele slutter søndag, når SK Gaming og FaZe Clan tørner sammen klokken 16. Få overblikket her.

SK Gaming og FaZe Clan mødes i finalen i Arena Fyn. Foto: Pressefoto

Når Arena Fyn søndag fyldes med spændte esports-entusiaster, er det kulminationen på flere måneders indædt kamp om at nå til netop dette punkt.

Tolv af verdens bedste esports-hold har kvalificeret sig. De har haft en gylden pokal og en samlet præmiesum på en million dollars stillet i udsigt, og nu er der kun to af holdene tilbage:

Brasilienske SK Gaming og modstanderen FaZe Clan, der har danske Finn "karrigan" Andersen på holdlisten.

Hvad er CS:GO?

Læs også CS:GO-stjerne genkendt i Arena Fyn: Hun lever af at spille

Det spil, holdene dyster i, hedder Counter Strike: Global Offensive (bedst kendt som CS:GO, red.). Rammerne er enkle: Det ene hold er terrorister, der skal plante en bombe. Det andet hold er specialenheder, der skal forsøge at stoppe dem, før de når deres mål.

På overfladen lyder det måske enkelt, men der skal hurtighed, præcision og strategi til, hvis modstanderen skal overvindes. Faktisk har undersøgelser vist, at esports-udøvere har så veludviklet en reaktionsevne, at selv jagerpiloter bliver imponerede. Det bringer hurtigt følelserne i kog. Mærk bare intensiteten i highlight-filmen her:

Hvad er Odincon?

Odincon er betegnelse for alle de arrangementer, der foregår i Sparekassen Fyn Arena denne uge:
  • ESL Pro League Finals: En professional turnering mellem tolv af verdens bedste Counter Strike-hold. Hovedpræmien er én million dollars.
  • Odincon LAN turnering: En turnering for entusiaster og amatører, der har kunnet købe sig adgang til at deltage. Førstepræmien er billetter til ESL Pro League Finals og 6.000 danske kroner.
  • Odincon EXPO: Et show-room, hvor gæster med billetter kan besøge stande med alt, hvad der har med esport at gøre. Uddannelser reklamerer for eksempel med STX-uddannelser, der kombinerer undervisningen med esport.
00:13

Her bliver dørene åbnet til ESL Pro League Finals sidste dag.

Luk video