I det fynske folks tjeneste

Verdens dygtigste kan snart skydes i Odense

Mystisk pressemøde om en uge: Fynske esportsfolk krydser fingre for, at finalerne i Counter Strike ender i Odense

01:52

I Marienlyst glæder de sig til de mulige pro league-finaler i Odense.

"Dejligt headhshot, det der." Det lyder lidt drabeligt, når trænerne spiller Counter Strike hos Marienlyst Esport, men de mange digitale drab foregår i al fordragelighed. Men pulsen er alligevel en smule i vejret ved tanken om, at esportens svar på Champions League muligvis snart er på vej til Odense.

I næste uge afslører den store, tyske esportorganisation ESL på et pressemøde, hvad der kommer til at ske, og hos Marienlyst Esport krydser de fingre for, at det bliver pro league-finalerne i Counter Strike, CS:GO. 

- Det svarer lidt til, at man tager finalerne fra champions league og placerer dem i Odense. Så det er rigtig stort. Det er de bedste hold fra hele verden, der kommer og konkurrerer, siger Casper Vilhelmsen, der er leder af Marienlyst Esport.

Han mener ikke, at Odense skal undervurdere betydningen af det store stævne.

Læs også 666.000 på spil: eSport-hold vinder historisk semifinale

- Når ESL holder deres internationale event i Køln, trækker de 14.000 tilskuere i arenaen. Hvis det er samme størrelsesorden, vi taler om i Odense, så er det rigtig mange mennesker, der kommer fra hele verden. Der bliver tryk på cafeer og hoteller i byen, det er der ingen tvivl om, forklarer Casper Vilhelmsen.

Esportspillere på øverste niveau har computerspillet som et fuldtidsjob, ligesom professionelle fodboldspillere, men mange har fortsat fordomme om deres erhverv. David Greve, der underviser i Marienlyst Esport, håber, at pro league-finalerne kan være med til at give esporten et lidt bedre image.

- E-sport, det er en lidt en overvægt knægt, der sidder og spiller computer med en chipspose og en sodavand foran sig. Når man får sådan nogle store events, hvor man ser, hvordan en professionel agerer, får man et andet syn på det, og det tror jeg, esporten har godt af, siger David Greve.