I det fynske folks tjeneste

Merete Riisagers chauffør overrasket: Troede hun var skrap

Uha, det er en af de skrappe damer. Sådan tænkte Undervisningsministeriets ministerchauffør, da han hørte, at han skulle til at køre for Merete Riisager.

00:40

00:00

Video: Julie Eleanor Andersen

1 af 2

Henrik Lam er en fast del af Undervisningsministeriet. Det vil sige, at han er ansat af ministeriet og ikke af Merete Riisager. Og det har han været i mange år.

- Jeg startede med at køre med Bertel Haarder (V) som den første, efterfølgende Tina Nedergaard, så kom Troels Lund Poulsen til, så havde jeg fire år med Christine Antorini, og så kom der en Venstre-minister, Ellen Trane, og nu Merete Riisager.

Ministerchaufføren havde et særligt tæt forhold til Christine Antorini, og da han fik at vide, at han skulle til at køre for Merete Riisager, var det ikke en god nyhed.

- Jeg vil indrømme, at lige da vi fik at vide, at det var Merete Riisager, så tænkte jeg: "Uha, det er en af de skrappe damer".

Det er nu fire en halv måned siden, at Merete Riisager blev minister, og i dag mener Henrik Lam, at han har fået modbevist sine fordomme.

- Hun er den sødeste dame, man overhovedet kan forestille sig. Meget venlig og behagelig at køre med.

Som ministerchauffør kommer Henrik Lam helt tæt på Merete Riisager. En minister arbejder i gennemsnit 70 timer om ugen, og ni procent af den tid bliver brugt på transport.

- Jeg arbejder næsten ligeså meget som ministeren. Jeg er den første, hun ser om morgenen, og den sidste hun siger farvel til om aftenen skråstreg natten, så vi har rigtig mange timer sammen, siger Henrik Lam.