TILLYKKE TIL VINDEREN

SUND 5 - SVANGERSKABSFORGIFTNING

To millioner - du bestemmer

Nu har du mulighed for at være med til at afgøre, hvad skal der forskes i Region Syddanmark.

Og her kommer du ind i billedet. For via en sms-stemme er du med til afgøre, hvilke projekter der skal have del i en forskningspulje på to millioner kroner.

Projekterne

Klik på et af projekterne for at læse mere

ADHD

Formålet med dette projekt er, at undersøge om REHAB kan hjælpe borgere fra 6 – 30 år med ADHD-lignende vanskeligheder til et højere funktionsniveau der muliggør en stabil hverdag (undervisning, uddannelse, arbejde) i højere grad end i den aktuelle praksis.

Psykiatrien i Region Syddanmark

Læs mere om ADHD

Svangerskabsforgiftning

Projektet vil forsøge at finde en forklaring på, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår. Dette for at forbedre mulighederne for behandling af de gravide, der lider af denne sygdom.

Sydvestjysk Sygehus

Læs mere om svangerskabsforgiftning

Sammenhængende forløb

Ældre mennesker på plejehjem bliver let mere forvirret og bange og bruger mange kræfter på en hospitalsindlæggelse ved akut sygdom. Et bedre samarbejde mellem plejehjem, praktiserende læger og sygehus kan forhindre unødige indlæggelser.

Sygehus Sønderjylland

Læs mere om sammenhængende forløb

Gigtsygdom

FLORA-projektet vil forsøge at mindske/fjerne gigtsymptomer ved at påvirke gigtpatienters tarmflora. Man vil med en ny behandling, hvor tarmbakterier overføres fra en rask gennemscreenet donor til en ”syg” tarm, forsøge at gendanne balancen i tarmens normale bakterieflora.

Odense Universitetshospital

Læs mere om gigtsygdom

Hudkræft

“Ram plet første gang” er et forskningsprojekt, der vil forsøge at tilbyde flere patienter med hudkræft, at de kan blive undersøgt og opereret på èn og samme dag. Det skal ske ved, at patienter indsender fotos og oplysninger om sig selv og sin sygdom til sygehuset via en app.

Sygehus Lillebælt

Læs mere om hudkræft

Sådan stemmer du

Send en sms til 1999 med teksten "sund X" til det projekt, du synes skal vinde.

Sammenhængende forløb
Sund 1

ADHD
Sund 2

Hudkræft
Sund 3

Gigtsygdom
Sund 4

Svangerskabsforgiftning
Sund 5

Det koster alm. sms takst at stemme. Du kan kun stemme på ét projekt.

Borgerne er med hele vejen

TV 2/Fyn og TV Syd har modtaget en række forslag fra borgere vigtige forskningstemaer. I alt stillede borgere i Region Syddanmark 405 forslag til forskningsemner. På den baggrund har Region Syddanmark afsat to millioner forskningskroner, som fem udvalgte projekter konkurrer om i ”Et Sundere Syddanmark”.

"Et sundere Syddanmark" skal udbrede kendskabet til den forskning, der foregår på alle regionens sygehuse. Der bliver ikke kun forsket på Odense Universitetshospital og i psykiatrien, men også på både Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Sønderjylland og Sygehus Lillebælt.

Sådan stemmer du

Send en sms til 1999 med teksten "sund X" til det projekt, du synes skal vinde.

Sammenhængende forløb
Sund 1

ADHD
Sund 2

Hudkræft
Sund 3

Gigtsygdom
Sund 4

Svangerskabsforgiftning
Sund 5

Det koster alm. sms takst at stemme. Du kan kun stemme på ét projekt.

Artikler om Et Sundere Syddanmark 2019

Om "Et Sundere Syddanmark"

”Et sundere Syddanmark” er et samarbejde mellem Region Syddanmark, Syddansk Universitet, TV 2/Fyn og TV Syd.

Fem sygehuse fra Region Syddanmark deltager. Det er: Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt, Sydvestjysk Sygehus, Sygehus Sønderjylland og Psykiatrien i Region Syddanmark.

I alt er to millioner forskningskroner på højkant. Én million kroner går til det projekt, der får flest sms-stemmer fra borgerne, 600.000 kroner til andenpladsen og 400.000 kroner til tredjepladsen.

Forskningsprojektet med flest sms-stemmer kåres ved et finaleshow på SDU i Kolding onsdag d. 2. oktober kl. 18.20. Showet bliver streamet på Facebook og sendt på TV 2/Fyn og TV Syd.