AFSTEMNINGEN LUKKER OM

00:40

Kort gennemgang af forskningsprojektet

5 facts om sammenhængende forløb

• Der ønskes en forbedring af samarbejdet omkring og med de ældre borgere, som bor på plejehjem og deres pårørende.

• Forskerne vil analysere indlæggelser på sygehusene af beboere fra plejehjem for at finde ud af, om indlæggelsen kunne være undgået.

• Det skaber mere ro, tryghed og livskvalitet for den ældre borger og de pårørende hvis de kan undgå unødvendige indlæggelser.

• Følgende parter skal arbejde bedre sammen: Kommunen (plejecentrene), praktiserende læger, vagtlægesystemet, sygehusene og ambulancetjenesten.

• Plejehjemsbeboere er en lidt overset gruppe, hvor der ikke er mange initiativer i gang for at forbedre det akutte forløb.

01:16

Pers mor ryger ind og ud af sygehuset

5 problemstillinger ved projektet

• Ældre mennesker med svækkede sanser (eksempelvis demens) bliver let mere forvirret og bange og bruger mange kræfter på en hospitalsindlæggelse.

• Sygdomme, ældre iøvrigt har med sig, kan blusse op ved indlæggelse.

• Nogle ældre bliver aggressive, slår, sparker og bider, når de skal indlægges.

• Når de kommer hjem til plejehjemmet igen fra sygehuset, tager det lang tid at få dem dæmpet igen.

• De ældres pårørende skal bruge mange ressourcer på at bekymre sig om en indlæggelse. Eksempelvis tage fri fra arbejde og ofte køre langt for at være med.

Artikler om emnet

10:29

Christian Mogensen vil skabe sammenhængende forløb

Udforsk flere projekter

Klik på et af projekterne for at læse mere

ADHD

Formålet med dette projekt er, at undersøge om REHAB kan hjælpe borgere fra 6 – 30 år med ADHD-lignende vanskeligheder til et højere funktionsniveau der muliggør en stabil hverdag (undervisning, uddannelse, arbejde) i højere grad end i den aktuelle praksis.

Psykiatrien i Region Syddanmark

Læs mere om ADHD

Svangerskabsforgiftning

Projektet vil forsøge at finde en forklaring på, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår. Dette for at forbedre mulighederne for behandling af de gravide, der lider af denne sygdom.

Sydvestjysk Sygehus

Læs mere om svangerskabsforgiftning

Sammenhængende forløb

Ældre mennesker på plejehjem bliver let mere forvirret og bange og bruger mange kræfter på en hospitalsindlæggelse ved akut sygdom. Et bedre samarbejde mellem plejehjem, praktiserende læger og sygehus kan forhindre unødige indlæggelser.

Sygehus Sønderjylland

Læs mere om sammenhængende forløb

Gigtsygdom

FLORA-projektet vil forsøge at mindske/fjerne gigtsymptomer ved at påvirke gigtpatienters tarmflora. Man vil med en ny behandling, hvor tarmbakterier overføres fra en rask gennemscreenet donor til en ”syg” tarm, forsøge at gendanne balancen i tarmens normale bakterieflora.

Odense Universitetshospital

Læs mere om gigtsygdom

Hudkræft

“Ram plet første gang” er et forskningsprojekt, der vil forsøge at tilbyde flere patienter med hudkræft, at de kan blive undersøgt og opereret på èn og samme dag. Det skal ske ved, at patienter indsender fotos og oplysninger om sig selv og sin sygdom til sygehuset via en app.

Sygehus Lillebælt

Læs mere om hudkræft

Sådan stemmer du

Send en sms til 1999 med teksten "sund X" til det projekt, du synes skal vinde.

Sammenhængende forløb
Sund 1

ADHD
Sund 2

Hudkræft
Sund 3

Gigtsygdom
Sund 4

Svangerskabsforgiftning
Sund 5

Det koster alm. sms takst at stemme. Du kan kun stemme på ét projekt.