AFSTEMNINGEN LUKKER OM

00:37

Kort gennemgang af forskningsprojektet

5 facts om hudkræft

• Hudkræft er den mest udbredte kræftform i Danmark med godt 14.000 nye tilfælde om året.

• Sygdommen rammer især mennesker over 60 år og kaldes også ”almindelig hudkræft”. Mere end 160.000 danskere følges til udredning, behandling eller kontrol for almindelig hudkræft. Antallet forventes at vokse, bl.a. fordi andelen af over 65-årige i befolkningen forventes at stige i de kommende år.

• Hudkræft kan være placeret overalt på kroppen, men vil især vise sig, hvor huden er udsat for sollys, dvs. i og omkring ansigtet. Det er vigtigt, både for behandlingen og patientens livskvalitet, at sygdommen opdages og behandles tidligt.

• Der henvises årligt over 1.100 nye patienter med hudkræft til behandling ved plastikkirurgisk afdeling i Vejle og 80% af patienterne i ambulatoriet er over 60 år.

• Med projektet forventes det, at halvdelen af de 1.100 patienter kan tilbydes undersøgelse og operation samme dag.

00:59

Hudkræft skal behandles hurtigere

5 facts om projektet

• Formålet med projektet er at forbedre forløbene for patienter med hudkræft ved at udvikle en metode, så borgerne via Mit Sygehus app’en på deres eller deres pårørendes telefon kan indsende fotos og oplysninger om sig selv og deres sygdom til sundhedspersonalet inden det første besøg på sygehuset.

• Flere patienter skal kunne nøjes med ét samlet besøg på sygehuset til både information og behandling af hudkræft. Der anvendes mange ressourcer for patienter, pårørende og i sundhedsvæsenet til udredning og behandling af hudkræft, når man ser på det samlede forbrug af flextransport, tabt arbejdsfortjeneste for både patienter og pårørende, hjemmesygeplejerske, besøg ved egen læge og hudlæge samt på sygehus.

• Der arbejdes med teknisk at udvikle og integrere denne metode i Mit Sygehus applikationen så det bliver nemt at benytte i dagligdagen for både borgere og sundhedspersonale.

• Det endelige mål er at opnå bedre og nemmere forløb for især ældre og svækkede patienter og dermed øge kvalitet og tilfredshed.

• Resultaterne af projektet forventes at kunne bruges i resten af Danmark da både patienter, pårørende og de involverede afdelinger kan opnå bedre behandlingsforløb.

Artikler om emnet

07:45

Bekka Christensen forsker i hudkræft

Udforsk flere projekter

Klik på et af projekterne for at læse mere

ADHD

Formålet med dette projekt er, at undersøge om REHAB kan hjælpe borgere fra 6 – 30 år med ADHD-lignende vanskeligheder til et højere funktionsniveau der muliggør en stabil hverdag (undervisning, uddannelse, arbejde) i højere grad end i den aktuelle praksis.

Psykiatrien i Region Syddanmark

Læs mere om ADHD

Svangerskabsforgiftning

Projektet vil forsøge at finde en forklaring på, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår. Dette for at forbedre mulighederne for behandling af de gravide, der lider af denne sygdom.

Sydvestjysk Sygehus

Læs mere om svangerskabsforgiftning

Sammenhængende forløb

Ældre mennesker på plejehjem bliver let mere forvirret og bange og bruger mange kræfter på en hospitalsindlæggelse ved akut sygdom. Et bedre samarbejde mellem plejehjem, praktiserende læger og sygehus kan forhindre unødige indlæggelser.

Sygehus Sønderjylland

Læs mere om sammenhængende forløb

Gigtsygdom

FLORA-projektet vil forsøge at mindske/fjerne gigtsymptomer ved at påvirke gigtpatienters tarmflora. Man vil med en ny behandling, hvor tarmbakterier overføres fra en rask gennemscreenet donor til en ”syg” tarm, forsøge at gendanne balancen i tarmens normale bakterieflora.

Odense Universitetshospital

Læs mere om gigtsygdom

Hudkræft

“Ram plet første gang” er et forskningsprojekt, der vil forsøge at tilbyde flere patienter med hudkræft, at de kan blive undersøgt og opereret på èn og samme dag. Det skal ske ved, at patienter indsender fotos og oplysninger om sig selv og sin sygdom til sygehuset via en app.

Sygehus Lillebælt

Læs mere om hudkræft

Sådan stemmer du

Send en sms til 1999 med teksten "sund X" til det projekt, du synes skal vinde.

Sammenhængende forløb
Sund 1

ADHD
Sund 2

Hudkræft
Sund 3

Gigtsygdom
Sund 4

Svangerskabsforgiftning
Sund 5

Det koster alm. sms takst at stemme. Du kan kun stemme på ét projekt.