I det fynske folks tjeneste

Svendborg får landets første demensvenlige hotel

Alle ansatte på Hotel Svendborg har gennemgået Alzheimerforeningens kursus for demensvenner. Dermed kan hotellet kalde sig Danmarks første demensvenlige hotel.

Alle ansatte på Hotel Svendborg er klar til at tage imod på landets første demensvenlige hotel. I forgrunden står Birgitte Vølund, formand for Alzheimerforeningen med diplomet til hoteldirektør Tom Pelle. (Foto: Hotel Svendborg)

Fyn fik torsdag officielt Danmarks første demensvenlige hotel.

Samtlige medarbejdere på Hotel Svendborg har bestået Alzheimerforeningens korte kursus for demensvenner, og derfor fik hotellets direktør Tom Pelle torsdag overrakt et diplom som det synlige bevis på hotellets nye titel.

Alle medarbejderne fik efter kurset et hjerteemblem, og er nu en del af de over 20.000 demensvenner, Alzheimerforeningen indtil videre har oplært i Danmark. Målet er at kvalificere 100.000 som demensvenner inden år 2020.

- Det er en vigtig sag, som vi gerne vil bakke op om, og vi er da stolte over at være de første i Danmark. Desuden har det givet os alle en inspiration og viden, som vi også kan bruge som privatpersoner, siger Tom Pelle.

For Alzheimerforeningen var det glædeligt og måske knap så overraskende, at lige netop Hotel Svendborg nu er blevet demensvenligt hotel.

- Det er helt naturligt, at Hotel Svendborg bliver landets første, for gennem de seneste 15 år har vi i Alzheimerforeningen holdt kurser for kommunernes demenskoordinatorer netop her på hotellet, fortæller Birgitte Vølund, der er formand for Alzheimerforeningen.

- For demente og deres pårørende betyder det meget, at de bliver mødt med forståelse og respekt, når de kommer ud, for social aktivitet kan være med til at bremse udviklingen af sygdommen, forklarer formanden.

Fakta: Hvad er demens?

Demens er betegnelsen på den tilstand, man kommer i, når de mentale færdigheder bliver svækket af sygdom.

Den hyppigste årsag til demens er Alzheimers sygdom, som mindst halvdelen af alle mennesker med demens lider af. Der er dog mere end 200 forskellige sygdomme, som kan medføre demens.

De fleste personer med demens får hukommelsesbesvær, men også andre mentale færdigheder rammes. Det kan være:
  • initiativ og handlekraft
  • evnen til at finde ord og benævne ting
  • evnen til at finde vej (stedsans)
  • regnefærdighed
  • overblik og problemløsning
  • evnen til at huske personnavne
Kilde: videnscenterfordemens.dk