Borgmestre raser over Anker-bid

Anker Boye skal ikke holde politisk fest på bekostning af de mindre kommuner. Sådan lyder det fra to fynske borgmestre.

 

 

Borgmestrene fra Assens og Nyborg blev noget stødt over en kommentar fra Anker Boye på TV 2/Fyn fredag.

Her sagde Odenses borgmester: Odense er hovedmotoren på Fyn. Er der vækst i Odense, er det til gavn for hele Fyn. Desuden må de mindre kommuner indrette sig på at blive bosætningskommuner og bruge de herlighedsværdier, som kommunerne nu engang har.

- Vi har normalt et rigtig godt samarbejde. Derfor undrer det mig, at man skal stå og fortælle, at man er glad for at have hugget en virksomhed et andet sted fra, siger Assens borgmester, Søren Steen Andersen (V) og fortsætter:

- Vi modtager også virksomheder fra andre steder - også fra Odense, men det står vi jo ikke og hoverer over.

- Jeg synes, det er en udfordring, at man også holder en politisk fest henover, at virksomhederne flytter ind mod Odense, lyder det fra Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

De to borgmestre mener, at Anker Boye glemmer det fynske samarbejde, når han kalder Assens, Nyborg og de andre fynske kommuner for bosætningskommuner. Altså kommuner, hvor folk bosætter sig, men pendler ind til arbejde i Odense, hvor de store virksomheder skal ligge.  

Vi skal stå sammen

Også hos det fynske erhvervsliv mener man, at det er et problem, hvis Odense begynder at trække virksomheder væk fra de mindre fynske kommuner i stedet for at arbejde sammen om at få flere virksomheder til øen udefra.

- Det er bekymrende og beklageligt. Og jeg kan kun opfordre til man står sammen. Vi har virkelig brug for at vi får talt Fyn op og vi får tiltrukket virksomheder uden fra Fyn til Fyn, siger Jytte Reinholdt fra Fynsk Erhverv.