I det fynske folks tjeneste

En fynbo får svar: Antallet af smittede stiger til 63

Der bliver ikke lavet officiel statistik over, hvilke byer på Fyn der er ramt af coronavirussen. Den seneste opgørelse viser, at 63 smittet på Fyn.

Lige nu ved vi, at der er 63 fynboer, der er smittet med coronavirus. Vi ved ikke, hvor på Fyn de bor.

Tallene, der findes vedrørende udbredelsen af coronavirus i Danmark, opdateres dagligt i øjeblikket.

Men hvor bor de personer, der er smittet med coronavirus henne i landet? Det vil en bruger af tv2fyn.dk gerne vide.

Spørgsmål fra en fynbo

Hejsa. Vi bor i Bogense. Vi kunne da godt tænke os at vide, hvilke byer på Fyn der er ramt?

Klokken 8.00 tirsdag blev tallene for testede, smittede og dødsfald grundet coronavirus i Danmark opdateret og offentliggjort. Det er Statens Serum Institut, der opgør disse tal.

Corona i Danmark

I Danmark er 6.682 personer i øjeblikket testet for corona. 960 er smittet med corona.

Fire personer er registreret døde, mens de var smittet med coronavirus. Det er dog ikke nødvendigvis virussen, der er årsag til dødsfaldene.

Corona på Fyn

Tallene, der blev offentliggjort tirsdag, viste, at 63 personer på Fyn er smittet med corona. 

Det er en stigning på 13 personer siden i fredags, hvor TV 2/Fyn kunne fortælle, at 50 personer var smittet.

Og i sidste uge kunne vi berette, at myndighederne ikke ville oplyse fynske tal på smittede med corona. Men de tal er altså nu tilgængelige. 

Læs også Myndigheder tilbageholder fynske corona-tal

Corona i kommunerne

Men de regionale tal er altså de meste konkrete tal, der er tilgængelige i øjeblikket, da der ikke bliver offentliggjort tal på kommuner eller byer i Danmark i øjeblikket.

Vi har forelagt spørgsmålet fra Bogense for Hans Jørn Kolmos, der er professor og pensioneret overlæge ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på OUH. 

Han vurderer, at en del af forklaringen skal findes i, at den overordnede indsats mod corona i sidste uge gik fra inddæmnings- til såkaldt afbødningsstrategi.

- Med afbødningsstrategien er vi gået ind i en fase, hvor hele regionen må betragtes som risikoområde. Derfor giver det ikke så meget mening at vide nøjagtigt, hvor smitten er mest udbredt, skriver Hans Jørn Kolmos i et skriftligt svar til TV 2/Fyn. 

Fynske smittede i medierne

Her på redaktionen har vi tidligere fortalt historier om fynske coronasmittede.

Det drejer sig blandt om et barn på Højmeskolen i Odense og en medarbejder fra sundhedsafdelingen i Nyborg Kommune.

Vores kolleger på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis har blandt andet berettet, at en elev på Svendborg Gymnasium er smittet med corona og en familie fra Sandholt Lyndelse i Faaborg-Midtfyn Kommune, der er blevet smittet på vej hjem fra skiferie. Ærø er indtil videre er gået fri for smitte af corona, ifølge avisens oplysninger.

Venter på svar

TV 2/Fyn har spurgt Statens Serum Institut om vi kan få tallene, hvor de er opgjort endnu mere udførligt. Vi afventer i øjeblikket svar og opdaterer denne artikel, når det er hurtigst muligt.