Sådan fordelte fynboernes stemmer sig i Et sundere Fyn

Over halvdelen af stemmerne gik til et forskningsprojekt i stofskifte, der vandt en million kroner i Et sundere Fyn.

Et forskningsprojekt i stofskifte vandt mandag aften Et sundere Fyn 2018 og dermed en million kroner til forskning.

I løbet af den seneste uges tid har fynboerne haft mulighed for at stemme via sms på i alt fire sundhedsprojekter. Der har samlet set været 6.891 stemmer på de fire forskningsprojekter.

Vinderen - forskningsprojektet i stofskifte - sikrede sig 52,4 procent af stemmerne, og det var derfor en overbevisende sejr. Sundhedsprojektet er ifølge forskerne vigtigt, fordi seks procent af alle kvinder har for lavt stofskifte og kommer i livslang behandling (læs mere om projektet).

 
 
Foto: David Moritz

Sølv til stress

På andenpladsen kom forskningsprojektet i stress, der fik 20,6 procent af stemmerne.

Der var kun et par hundrede af de i alt tusindvis af afgivne stemmer ned til hormonforskningsprojektet, der tog tredjepladsen med 17,7 procent af stemmerne. Telemedicinprojektet fik 9,2 procent af stemmerne.

Med sejren og millionen sikret vil forskere i stofskifte nu for første gang undersøge, om tilskud med selen har en gavnlig effekt på stofskiftepatienter. 

Overlæge Steen Bonnema glæder sig over sejren og en million kroner til forskning. 

- Det er en overset folkesygdom, for der er mere fokus på hjertesygdomme og kræftsygdomme. Stofskiftesygdomme hører man ikke ret meget om på trods af, at så mange lider af det. Både med kendte symptomer og uden at vide det, siger overlæge og klinisk lektor Steen Bonnema fra Odense Universitetshospital.