I det fynske folks tjeneste

Forskningens Døgn byder velkommen til Et Sundere Fyn

Som en del af Forskningens Døgn kan fynboerne møde alle forskerne bag Et Sundere Fyn, der alle kæmper om op til en million kroner.

Forskningens Døgn byder i dag på arrangementer for både børn og voksne over hele landet. Blandt andet har almindelige borgere muligheden for at komme tættere på forskerne bag Et Sundere Fyn på Syddansk Universitet.

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival. I løbet af dagen er der mulighed for at besøge en bred vifte af arrangementer, hvor forskning og videnskab er i fokus.

Læs også Lig på bordet og Skam: Hvem sagde forskning var kedeligt?

Ting du kan opleve til Forskningens Døgn

  • Kl. 10-12 + 13-15: Lig på bordet Blod og indvolde bliver vist frem.
  • Hele dagen: Fodbold. Her kan du teste din fysiske form i en Yo-Yo test IR1 og sammenligne dig med fodboldlandsholdet, og så kan du spille mod FC-prostata kl. 12.00. Du kan også møde Lars Høgh og Henrik Busborgs fortælling om straffesparket, hvor der efterfølgende vil være en straffesparkskonkurrence kl 15.00.
  • Hele dagen: Iværksætteri for store og små. Her er det muligt at komme til en 'Ole opfinder-workshop' for børnefamilier.
  • Hele dagen: Bamsehospitalet på Molekylebyggepladsen. Der vil også være flere børneaktiviteter i ’den gamle fredagsbar’ på SDU.
  • Byg en drone + Drone Race.  I Robolab og Flexlab i ’TEK-bygningen’ kan du være med til at bygge en drone, og komme tættere på hele universet omkring droner.

Mød forskerne bag Et Sundere Fyn

Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet vil sammen med TV 2/FYN gerne inddrage borgerne i prioriteringen af sundhedsforskningen. Til Forskningens Døgn har fynboerne mulighed for at deltage i projektet, hvor du kan stemme på et af fem forskningsprojekter, der har mulighed for at vinde op til en million kroner.

Som en del af Et Sundere Fyn får fynboerne nemlig chancen for at bestemme, hvad vi skal prioritere at forske i på Fyn: Telemedicin eller hjertestop? Leddegigt eller brystkræft? Eller hvad med børns mangel på D-vitamin?

Guide til projekterne

Når du har besluttet dig for hvilket forskningsprojekt du synes skal vinde, kan du stemme via afstemningslinket nedenfor.