I det fynske folks tjeneste

TV 2/Fyn inviterer: Kom med til finaleshow

Vinderne af to millioner forskningskroner skal findes ved finalen på Et Sundere Syddanmark, og du er inviteret med.

I 2018 var det læge Steen Bonnema, som vandt forskningsmidlerne. Mød ham ved finalen den 2. oktober, og hør, hvordan han har brugt pengene. Foto: TV 2/FYN

Fem forskere i Region Syddanmark går lige nu rundt og håber på, at du og vi andre indbyggere i landsdelen vil stemme på netop deres forskningsprojekt.

Spændingen bliver udløst den 2. oktober ved et stort finaleshow på Syddansk Universitet i Kolding, og du kan komme med helt gratis.

Fem projekter

Denne aften kan du komme tæt på de fem forskningsprojekter og møde forskerne, der drømmer om at gøre en forskel for syddanskernes sundhed. De fem forskere er:

  • Niels Bilenberg, professor ved ADHD-Centret på OUH. Han vil med sit projekt undersøge, hvordan man kan hjælpe børn og unge med ADHD ved et bedre samarbejde mellem kommunerne og psykiatrien.
  • Christian Backer Mogensen, overlæge på Sygehus Sønderjylland. Han vil med sit projekt forsøge at mindske antallet af indlæggelser blandt plejehjemsbeboere.
  • Bekka Christensen, læge på Sygehus Lillebælt. Hendes projekt "Ram plet første gang" skal med en app finde en metode, så patienter med hudkræft sparer en tur på sygehuset, og kan blive opereret første gang, de bliver indkaldt.
  • Anne Cathrine Godtfredsen, speciallæge ved Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Hun vil undersøge mulige årsager til svangerskabsforgiftning.
  • Maja Skov Kragsnæs, læge og forsker på OUH. Hendes "FLORA"-projekt vil forsøge at mindske/fjerne gigtsymptomer ved at påvirke gigtpatienters tarmflora. 

Finaleshowet bliver sendt live på både TV 2/Fyn og TV Syd. De to værter er Pernille Kjær Nielsen fra TV 2/Fyn og Dorte Callesen fra TV SYD, mens TV 2/Fyns Preben Dahl vil føre publikum sikkert gennem aftenen.

Aftenens program:

17.30: Ankomst, mingling og musik

18.15-19.30: Finaleshow

19.30-20.00: Mød sidste års vinder i et interview med Preben Dahl.

Vil du med?

Book din billet her. Den er gratis, men der er et stærkt begrænset antal til rådighed. 

Du kan også se finaleshowet live her på hjemmesiden, TV 2/Fyns Facebookside og på tv.

ET SUNDERE SYDDANMARK

I "Et sundere Syddanmark" er det dig, der er med til at bestemme, hvilket af fem forskningsprojekter der skal have penge. Der er én million kroner til vinderen og henholdsvis 600.000 kroner og 400.000 kroner til anden- og tredjepladsen.

 

Læs mere -og stem på dit favoritprojekt- her. 

00:39 Luk video