I det fynske folks tjeneste

Valg-hærværk: Kæmpe valgplakat skåret i stykker

Et kæmpe valgbanner i Skibhuskvarteret i Odense blev i weekenden ødelagt. Men kandidaten giver ikke op, og et nyt er bestilt.

Foto: Privatfoto / Yasar Nazir

Foto: Privatfoto / Yasar Nazir

Foto: Privatfoto / Yasar Nazir

Foto: Privatfoto / Yasar Nazir

1 af 5

- Jeg har haft grov hærværk mod mit banner på Skibhusvej. Sådan lyder det fra fra Venstres byrådskandidat i Odense, Yasar Nazir.

Banneret var på tre gange tre meter, en forstørret udgave af hans valgplakat, og det hang på siden af hans hus på Skibhusvej154 i Odense. Hærværket skete natten til søndag.

Læs også DF'er udsat for hærværk: - Jeg er magtesløs

Yasar Nazir fortæller, at alt det tyder på, at nogen har brugt værktøj i form af en kniv med til at skære banneret over.

- Det er ubehageligt, når sådan noget sker. Og så i Skibhuskvarteret, der om noget er mit kvarter, fortæller Yasar Nazir.

Det er første gang, at hans plakater har været udsat for hærværk.

VALGPROFIL:

Yasar Nazir

Personalet opdagede det søndag morgen

Bygningen rummer også Yasar Nazirs madsted Thai Take Away Wokkabox, og det var personalet, der opdagede hærværket.

- Jeg er især ked af det på personalets vegne. Det gør dem utrygge, siger Yasar Nazir.

Yasar Nazir har valgt at bestille et nyt banner og onsdag kommer det op igen.

- Det handler nemlig om demokratiet, og hvis folk ikke er enige, så skal de naturligvis have lov til at være uenige.  Men derfra at yde hærværk på privat grund er ikke ok, siger Yasar Nazir.

Hærværket er meldt til politiet.

Læs også Omfattende hærværk mod valgplakater

Flere tilfælde af hærværk

Søndag kunne TV 2/Fyn fortælle, at omkring 100 af DF-lokalpolitikeren Jack Odgaards valgplakater i Faaborg-Midtfyn Kommune var revet ned og ødelagt.

En stribe af Odenses socialdemokratiske borgmesterkandidat, Peter Rahbæk Juels, valgplakater ved Vollsmose Allé blev natten til fredag oversprayet med graffiti. Og det var kun Peter Rahbæk Juels plakater, der blev udsat for hærværk, de andre plakater var ikke rørt.

På Svendsagervej i det Nordøstlige Odense blev flere af Jane Jeginds plakater fredag også udsat for hærværk, og i Nyborg var en lang række plakater tirsdag også overtegnede og ødelagt.