100.000 på Egeskov

Tredje onsdag i september traver der traditionen tro 100.000 mennesker rundt på en pløjemark i Kværndrup og kigger på salgsboder fra 400 kræmmere spredt over 4000 meter. Mange kommer hjem med det store kup.

For de fleste besøgende på Egeskov Marked er det er fast tradition at komme til det store marked på Sydfyn hver tredje onsdag i september.

- Det er en gammel familietradition at være her. Vi kigger på alle boderne, og vi kigger især efter gamle ting, der kan få minderne frem, siger Pernille Ringmose fra Ringe.

Markedet består både af boder med nye vare som også kan købes i butikker og boder, der har en stor samling af gamle sager og antikviteter.

- Jeg har fået fingrene i denne dejlige hat - en såkaldt sovsekande. Jeg fik den for bare 1200 kroner, selvom den stod til 1500 kroner. Og så har jeg købt en fælde til store dyr, siger antikvitetshandler Preben Olstad.

Prutteriet om priserne er en del af en fornøjelig dag på Egeskov Marked.

- Jeg har ikke en egentlig strategi, men det er vigtigt ikke at købe til de priser varerne står til i første omgang. Og så kan man jo altid fortælle at man får pension eller er på SU, siger Preben Olstad.