2.000 kilometer i kano: Fynsk eventyrfamilie overlever to en halv måned i Alaskas vildmark

Familien Oud-Simonsen pakkede børn og liv sammen for at sejle 2.000 kilometer igennem Alaska i kano.

- Det er ikke bare sådan lige at tage ens børn med på en 2.000 kilometer lang rejse tværs gennem Alaska, fortæller Lars Simonsen fra Svanninge.

Alligevel er det præcis dét, han og konen Suzi Oud har gjort. De er netop vendt tilbage til Fyn efter to en halv måned i den nordamerikanske vildmark, hvor de har krydset polarcirklen i kano sammen med børnene Tiuri på ni år og Liva på otte år. 

- Vi vil gerne ud der, hvor ingen andre eller i hvert fald kun få kommer, siger Lars Simonsen

Se de vilde billeder familien Oud-Simonsen fangede på deres rejse gennem Alaskas vildmark.

På turen op gennem Canada kom familien tæt på vilde bjørne, de dansede i nordlys og blev inviteret inden for hos indianere, og børnene er ikke i tvivl om, hvad de synes, det vildeste på turen var.

- Da mor skulle hente vandprøver. Hun troede først, at det var en gren i vandt. Men så så hun, at det var en bjørn. Den gik i land længere oppe på stranden og kiggede på os, stod helt stille, inden den løb over øen, fortæller Tiuri Oud.

En af de største oplevelser for familiens ældste medlemmer var til gengæld det magiske grønne nordlys.

- At ligge uden for teltet i sin sovepose sammen med sin familie og kigge på en stjerneklar himmel med nordlys og høre sine børn juble om kap. Det slår alt, fortæller Lars Simonsen.

Familien fra Svanninge er en sand eventyrfamilie. De har tidligere været på en halvanden år lang kajaktur fra København til Istanbul. 

Se hele indslaget med familien Oud-Simonsen her.