- Jeg tror vi er oppe på 38 nu, så vi mangler stadig ti styks for at have nok, lyder det forpustet fra Kasper Engelbrecht.
Med våddragt og dykkermaske og bevæbnet med et lyserødt fiskenet svømmer han rundt på jagt efter strandkrabber ved en badebro i Faaborg.
Kasper Engelbrecht er taget i sine forældres sommerhus med otte venner, men der er hverken spaghetti med kødsovs eller pizza fra det lokale pizzeria på menuen. I aften står den på krabbebisque.
Danskere opfordres til krabbejagt
Og det er der en helt særlig grund til. Der er nemlig alt for mange af de små kriblende skaldyr i de danske farvende, fortæller professor ved DTU Aqua, Jens Kerulf Petersen.
- De mange strandkrabber er ikke gode for havmiljøet. De spiser den føde, som andre bunddyr og fisk skulle leve af samt fiskenes yngel og fortrænger andre arter fra de gode levesteder.
Derfor opfordrer Danmarks Naturfredningsforening nu danskerne til at gå på krabbejagt. En opfordring, som Kasper Engelbrecht har taget til sig.
- Da jeg hørte, at man kunne hjælpe til et sundere havmiljø og samtidig få et lækkert hjemmelavet måltid ud af det, synes jeg, det lød som et sjovt sommerprojekt, forklarer Kasper Engelbrecht og uddyber:
- Det er en meget tilfredsstillende følelse at hive krabber op af havet lige ude foran sit eget sommerhus, for efterfølgende at spise dem i form af en lækker krabbebisque. Det smager godt og friskt og man føler sig tæt på naturen og får en fornemmelse af, hvor maden kommer fra. Man føler sig også mere fortjent til måltidet, når man selv har fanget det.
Overrasket over resultatet
I Kasper Engelbrechts sommerhus er der serveret. 48 Strandkrabber er blevet koncentreret ned til otte portioner delikat krabbebisque.
- Jeg er er meget overrasket over resultatet. Det må jeg sige. Jeg har lavet bisque på hummer før, men det her er næsten lige så godt. Jeg er virkelig overrasket over, at der kan være så meget smag i en lille dansk krabbe. Og så er det jo fedt både at kunne hjælpe naturen, og spise noget man selv har fanget. Det er to fluer med et smæk, slutter Kasper Engelbrecht.
Kasper Engelbrecht anbefaler, at man bruger cirka seks krabber per person til sin bisque. Han laver den som en forret uden ravioli. Har du selv mod på at lave din egen krabbebisque, kan du finde opskriften lige her.