I det fynske folks tjeneste

28-årig fynbo er død efter druk og stoffer

Manden fik hjertestop foran et værtshus i Faaborg, efter han havde taget narko og drukket tæt.

En druktur på et værtshus i Faaborg gik helt galt for en 28-årig mand fra den sydfynske by natten til torsdag.

Manden havde siddet og drukket tæt hele dagen på en beværtning i Strandgade i byen, da han kom op at skændes med flere værtshusgæster.

- Der opstår noget tumult. Indehaveren af værtshuset og en af de tilstedeværende får bakset den 28-årige udenfor, hvor de får lagt ham ned, fordi han ikke kan styre sig, siger vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi.

Den ustyrlige værtshusgæst havde også taget stoffer, og han blev holdt nede på asfalten, mens politiet blev tilkaldt. Men da ordensmagten dukkede op, gik det galt.

- Han bliver pludselig livløs og får hjertestop, og vi går derfor i gang med hjertemassage og kunstigt åndedræt, fortæller Thomas Bentsen.

Også ambulance og læge blev kaldt til stedet, men mandens liv stod ikke til at redde. Politiet mener umiddelbart ikke, at der ligger en forbrydelse bag dødsfaldet.

- Der er ikke noget, der tyder på, at indehaveren af værtshuset eller den anden bargæst har brugt mere magt, end det var nødvendigt for at fastholde den 28-årige.

- De har siddet på hoften af ham og ikke på brystet, så han kunne trække vejret, siger Thomas Bentsen.

Politiet formoder, at alkoholen og narkoen har taget livet af den 28-årige.

- Lægerne har fortalt os, at det ikke er unormalt, at store mængder af alkohol og stoffer kan belaste hjertet, så det står af, siger Thomas Bentsen.

Der skal nu afholdes ligsyn af den afdøde mand fra Faaborg for at fastslå dødsårsagen.

/ritzau/