87-årig kørte sin bil i havnen - blev reddet op af to unge mænd

To unge mænd reddede tirsdag eftermiddag en 87-årig mand fra druknedøden, da de resolut sprang i vandet og hev ham ud af den bil, han netop havde kørt i havnen i Faaborg.

Der opstod pludselig drama på en ellers stille tirsdag eftermiddag på havnen i Faaborg.

En 87-årig mand kørte direkte ud i havnebassinet, og mens bilen langsomt blev opslugt af vandet, spurtede to yngre mænd hen mod ulykkesstedet.

- En borger ringer 112 og fortæller, at en bil er kørt i havnen - og at to unge mænd sprinter hen ad kajen og springer i vandet, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi, Henrik Strauss.

De to unge mænd handlede resolut og forsøgte at redde den 87-årige ud af bilen. Men aktionen lykkedes dog ikke i første omgang.

- De kunne ikke få fordøren op, formentlig på grund af vandtrykket, men det lykkes dem at få bagdøren op, og de får så reddet den ældre mand ud af bilen, siger vagtchefen.

Han fortæller videre, at den 87-årige var vågen og kontaktbar, da ambulancen kort tid efter ankom, og redderne kunne overtage behandlingen af manden.

Alt sammen takket være de to mænd på henholdsvis 24 og 25 år, begge fra Als.

- Ja, det må siges at være deres fortjeneste. De er meget velkomne på Fyn, siger Henrik Strauss, der roser den lynsnare handling fra de to.

- Dels for indsatsen, men også bare for at gøre noget. Der er ikke tid til at stå og overveje ret længe i sådan en situation.

Om den ældre mand fik et ildebefindende eller lavede noget forkert i en manøvre, ved vagtchefen ikke. Han er heller ikke bekendt med mandens tilstand efter den dramatiske eftermiddag på havnen i Faaborg.