Afsløring: Sådan skulle Jim sige undskyld

Mode-homoen Jim Lyngvild blev droppet som vært for Copenhagen Pride fordi han ikke ville give den rigtige undskyldning for bøssekarl-kommentar.

TV 2/Fyn er kommet i besiddelse af mailkorrespondancen mellem Jim Lyngvild og Copenhagen Pride, hvor det bliver diskuteret hvordan der skal siges undskyld for en rap udtalelse i Ekstra Bladet.

Lyngvild sagde blandt andet, at "kun små bøssekarle synes det gør ondt at blive tatoveret" i en snak om sine nye kæmpe-vikinge tatooveringer.

Sådan skulle Jim Lyngvild undskylde

N18 Jim Lyngvild  001

Det har fået debatten til at koge over på Copenhagen Prides facebook-profil, og så forlangte homo-festivallen at Jim Lyngvild skulle give denne, officielle undskyldning.

- Jeg har i dag set mange reaktioner på mine udtalelser i Ekstra Bladet vedr. min vikinge-tatovering, blandt andet på Copenhagen Pride`s Facebook side, og det er jeg rigtig ked af.

Efter at have set mine udtalelser på skrift og de efterfølgende kommentarer herpå, går det op for mig at det er forkert at sidestille det at vise svaghed eller "piveri" med homoseksualitet og i denne sammenhæng bruge ordet bøssekarle.

I ved jeg er hurtig på aftrækkeren, og her var jeg FOR hurtig. Jeg har hjertet på det rette sted. I min optik er der ingen rigtig eller forkert måde at være mand, kvinde, bøsse, lesbisk eller transkønnet på. Jeg er ikke bange for kontroversielle udtalelser, men i kraft af min rolle som vært på Copenhagen Pride skal jeg respektere og opretholde det kodeks som Copenhagen Pride har sat for inklusion og mangfoldighed.

Undskyld!

Sådan ville han undskylde

Forslaget fik Jim Lyngvild til at reagere på sin egen facebook-profil:

- Jeg er MÅLLØS!!!! INGEN og jeg mener INGEN skal bestemme hvad jeg skal sige, og IKKE MÅ sige, og slet ikke orkestrere mig som om jeg er en ubegavet narrehat.

Inden da fik han dog sendt sit eget forslag til en undskylding til Copengagen Pride - men det ville de altså ikke godtage:

- Jeg har i dag fået fingrene i fedtefadet, da det er faldet en del homoseksuelle, transkønnede, og hvad de ellers kalder sig, for brystet, at jeg i Ekstra Bladet har sagt, at det at pive over at blive tatoveringer, var for små bøssekarle.

- Jeg er selvfølgelig ked af hvis nogle på nogen måde skulle kunne blive kede af denne udtalelser, der selvfølgelig virker noget mere grovkornet på tekst, end den gør, når den gribes i luften.

Som vært på Priden 2013, er det ikke min mening at folk skal gå grædende i seng, men hey, det var ment med kærlighed. Jeg er sgu da selv en af dem... Er det for meget sagt, eller kan man godt med kærlighed drille hinanden...?

Det er endnu ikke besluttet hvem, der skal overtage værtstjansen for Jim Lyngvild, der har stået i spidsen for festivallen de seneste fire år.