I det fynske folks tjeneste

To alarmer om personer gennem isen: Tre personer var på isen kort efter redningsaktion

To gange fredag eftermiddag blev der slået alarm om drukneulykke på Arreskov Sø. Fyns Politi advarer om overhovedet, at gå ud på isen.

Billedet her er fra dagens første redningsaktion på Arreskov Sø. Foto: Localeyes

Opdatering

  • 25. jan 2019 kl. 16:52 Artiklen er opdateret og gennemskrevet med oplysninger fra indsatslederen fra Beredskab Fyn.

Opdatering

  • 25. jan 2019 kl. 16:33 Artiklen er gennemskrevet med nye oplysninger.

TV 2/Fyns reporter på stedet oplyser, at der ved fredagens anden alarm om drukneulykke på Arreskov Sø ikke var tale om, at der var gået en person igennem isen, som det i første omgang forlød.

- Det var tre personer som var gået ud på isen efter den første redningsaktion, og så var det personer på land, som slog alarm.

Det bekræfter indsatsleder Carsten Wolf Larsen fra Beredskab Fyn. Han fortæller, at det faktisk var kammerater til den 50-60-årige mand der knap et par timer forinden var gået gennem isen.

Om den redningsaktion fortæller Carsten Wolf Larsen, at kammeraterne havde fået manden op af vandet, og at han var underafkølet.

- Kammeraterne går bagefter ud for at bjærge isbåden. Ingen går gennem isen, men folk på land bliver bekymrede og slår alarm, siger  Carsten Wolf Larsen, og tilføjer:

- Isen er ikke sikker endnu.

Sejlads på usikker is

Alarmen lød altså to gange inden for få timer. Første gang klokken 13.44. Her var den 50-60 årige sammen med vennerne taget ud på isen på søen ved Korinth for at sejle med issejlere.

Efter han var hentet ind på land, kunne han selv gå hen til ambulancen, som bragte ham til hospitalet for at blive tjekket.

Klokken 15.27 gik alarmen således igen, og da man i første omgang troede, at der igen var gået en person gennem isen røg vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede, op i det røde felt.

- Har folk lagt hjernen derhjemme, sagde han og tilføjede:

- De leger jo med helbredet. Det er helt tosset at gå ud på isen uden, at være sikker på at den kan holde.

Episoden fik også Fyns Politi til kort efter at sende en meddelelse ud på Twitter. Her husker man folk på, at det skal have været frost både dag og nat i en uge, før man overhovedet tænker på at gå ud på isen.

Det er ifølge Faaborg Kommune, hvor Arreskov Sø ligger, ikke kommunen der har ansvaret for, at måle istykkelsen på Arreskov Sø.

Søen er privatejet og hører under herregården Arreskov, som ligger på Arreskovvej ved den nordøstlige ende af søen. De to hændelser er sket i den sydlige ende af søen der ligger lidt nordvest for Korinth.
 

Læs også Redningsaktion: Mand reddet op af Arreskov Sø