Allested-borgere raser: De stjal vores gadelamper!

En gruppe borgere i Allested er rasende. Faaborg-Midtfyn Kommune har fjernet de gadelamper, de selv har købt. Nu anklager borgerne kommunen for tyveri.

En gruppe borgere i Allested troede, at de gadelamper, de selv havde købt, stod sikkert uden for deres huse. Men Faaborg-Midtfyn Kommune har bestemt at fjerne al gadebelysning uden for byskiltene. Og borgernes lamper stod netop udenfor.

- Der er rigtig mørkt herude. Vi har intet lys, og det er umuligt at se, om man havner i grøften, siger parret Johannes Andersen og Vivi Steenberg, der siden sommer har måtte undvære gadebelysning.

Som led i besparelser udskifter Faaborg-Midtfyn Kommune 8000 af kommunens gadelamper med energibesparende LED-lys. 250 lamper blev helt nedlagt - heraf 11 på Allestedgårdsvej.

Borgerne har protesteret siden marts 2014, da de fik at vide, at de lamper, de selv betalte for i 1966, skulle nedlægges.

- Jeg synes, det er tyveri, siger Vivi Steenberg.

Borgerne har tilbudt selv at betale for belysningen, hvis de fik lov til at beholde lamperne, men det gik kommunen ikke med til.

Borgmester Christian Thygesen ønsker ikke at kommentere sagen over for TV 2/FYN på grund af ferie.