I det fynske folks tjeneste

Amt medansvarlig for drengs død

Odense Politi frikender personalet på institutionen Lunden for ansvar i forbindelse med en 3-årig drengs død i august. Politiet konkluderer til gengæld, at Fyns Amt har et ansvar for den tragiske hændelse.

Personalet på Lunden bliver frikendt af politiet

Politiet rapport om ulykken 20. august blev afleveret torsdag. Politiet konkludere, at ingen enkeltpersoner kan drages strafferetsligt til ansvar for Rasmus kvælning i sin seng.

Samtidig finder politiet, at Fyns Amt har brugt sengen uhensigtsmæssigt og der har været problemer i kommunikationen mellem Fyns Amt og Lunden om brugen af sengen.

- Rapporten er klar og viser, at personalet på Lunden ikke er ansvarlige for ulykken. Omvendt siger rapporten, at den pågældende seng har været anvendt uhensigtsmæssigt, ligesom den siger, at kommunikationen mellem Fyns Amt og Lunden om brugen af den type seng ikke har været god nok. I den sammenhæng har Fyns Amt et ansvar, som vi vedkender os, ligesom vi dybt beklager ulykken, siger siger direktør i Fyns Amt, Anders Møller Jensen.

Fyns Amt afventer endnu en rapport om hændelsesforløbet på Lunden. Når den er klar vil amtet overveje om der skal ske yderligere opstramninger af sikkerhedsprocedurerne på amtets institutioner.