Anderledes fars dag: Siger tak med Smadremandens livret

Det blev en særlig fars dag hos Vandkanten i Falsled, hvor Smadremandens pølsemix blev langet over disken i stor stil. Det gjorde de fremmødte fædre glade.

Det var ikke kun grundlovsdagen, der fredag blev hyldet. 5. juni er nemlig også fædrenes dag, og det blev fejret med fritter og pølser i rigelig mængder på spisestedet Vandkanten i Falsled.

Her havde de i dagens anledning sat selveste smadremandens livret, pølsemix, på menuen til ære for fædrene. 

- Fars dag er jo vigtig. Det er hyggeligt at sige: jeg elsker dig far og give dem en lille smule opmærksomhed af en art. Og så er det jo en god anledning til at lave en lille gimmick og et event, som jeg godt kan lide, siger  indehaveren af spisestedet, Stine Mjaaland.

De sultne fædre blev tiltrukket af Smadremandens livret, som alle ved er pølsemix fra grillen i Otterup.

Smadremanden på besøg i Falsled

Fars dag blev anerkendt som en særlig dag i USA i 1924, men først 11 år senere, i 1935, fulgte Danmark trop. For de fleste fædre har dagen fredag sikkert stået på hjemmelavede kort, chokolade, vin eller andre små gaver fra børnene. Men at fejre det med en gourmet-pølsemix er en ny, anderledes og utraditionel måde at fejre far.

Brian Matzen var Smadremanden til dagens pølsemix/fars dag .
Brian Matzen var Smadremanden til dagens pølsemix/fars dag .
Foto: Rasmus Rask

- Nåja, Fars Dag! Grundlovsdag! Så får I sgu: SMADREMANDENS PØLSEMIX. Vi har pænt spurgt Smadremanden om lov, og han hilser og siger: “I LIGNER ALLESAMMEN LORT!” og det gør vi heldigvis osse selv, så I skal ikke holde jer tilbage.

Sådan inviterede Vandkanten i Falsled til den noget anderledes fars dags-fejring. Idéen opstod pludseligt, da indehaverens mand og svoger begge er vilde med pølsemix, som ellers normalt ikke er på menukortet.

- Så tænkte vi: okay, fars dag, det skal de sgu have, griner Stine Mjaaland.

quote Fars dag er jo vigtig. Det er hyggeligt at sige: jeg elsker dig far og give dem en lille opmærksomhed af en art. Og så er det jo en god anledning til at lave en lille gimmick og et event, som jeg godt kan lide.

Stine Mjaaland, indehaver af Vandkanten Falsled

Pølsemixen havde ikke kun fået titlen efter Smadremanden. Den blev også lavet og langet over til de sultne fædre af den tanktop-klædte mand.

Det er ikke Søren Østergaard, der er dukket op i sin Zirkus Nemo-skikkelse, men derimod Brian Matzen, der normalt er kok på restauranten Alfred og Kamilla på Odense Havn. Han var dog helt frisk på at smide skjorten og få en tusch-tatovering på overarmen.

- Jeg er ikke så tyk som Smadremanden. Men jeg viser lige min store overarm her og får en tatovering, smiler han, mens han over et par ristede pølser som en vaskeægte Smadremand udbryder:

- Arh for helvede sådan en lille pølse, hvem gider spise den?

Faldt i god jord

Men pølserne ville både de sultne fædre og deres børn eller hustruer gerne spise. For både Smadremanden og hans pølsemix gjorde gæsterne glade.

- Jeg havde hørt, at man kunne få nogle vældig gode råvarer og gode pølser hernede, og så ville jeg fejre min far her på fars dag, siger en af de fremmødte gæster, Tina Pedersen, mens hun dykker ned i den snaskede pølseret og smiler til sin far.

Jens Lillemann nød en pølsemix som fars dags fejring. 
Jens Lillemann nød en pølsemix som fars dags fejring. 
Foto: Rasmus Rask

Rygtet om en fars dag-pølsemix var nået vidt omkring, og det gave travlhed i den lille biks. Men fædrene var ellevilde. 

- Jeg fejrer fars dag i bilen med pølsemix, siger Jens Lillemann, der er taget til Falsled med sin bil Yvonne. Han kunne ikke forestille sig en bedre måde at fejre dagen på.